Siber saldırı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırı uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 11, 2001 10:19

ABD’li bilgisayar uzmanları uyarıyor: "Bilgisayar sistemlerine toplu terörist saldırı ve siber saldırı olabilir."

Bilgisayar uzmanları, ''ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Bilim Komitesi'ne sundukları çalışmada, bilgisayar sistemlerine teröristlerin toplu saldırıları ve siber saldırı olabileceği'' uyarısında bulundu.
Haberin Devamı

 ÂUzmanlar, kritik önemdeki bilgisayar sistemlerinin korunması için acilen araÅŸtırma yapılmasını, teröristlerin iletiÅŸim sistemlerini etkilemesi halinde, sistemlerin kurtarılması ve yeniden toparlanması çabalarının irdelenmesini istedi.

 ÂTemsilciler Meclisi'ne sunulan çalışmaya göre, ABD'nin dünya çapında önemli ÅŸehirlerinin su, elektrik, gaz, ulaşım gibi altyapı ÅŸebekelerinin bilgisayar sistemleri suç örgütleri teröristlerin saldırılarına açık.Â

 ÂBilgisayar güvenliÄŸine dair araÅŸtırma-geliÅŸtirme çalışmaları da, terörist saldırı tehdidiyle baÅŸedemeyecek durumda. Uzmanlar, ''bilgisayar güvenliÄŸi hususunda daha yaratıcı olmak için daha çok kiÅŸiye gerek var, tıpkı, bilgisayar teröristlerinin yaptığı gibi'' diyorlar.

 ÂElektrik, gaz, petrol üretimi ve dağıtımı, iletiÅŸim, ulaÅŸtırma, su temini, bankacılık, finans ve acil yardım hizmetleri ile hava trafik kontrolünde bilgisayar sistemleri ÅŸimdilerde çok vazgeçilmezleÅŸti. Buna karşılık, ABD'de sadece 45 ile 75 araÅŸtırmacı bilgisayar güvenliÄŸi konusunda en son teknolojiye dayalı, siber-teröristlerinkilerle rekabet edebilecek kapasitede.

Haberin Devamı

 ÂABD'de en tehlikeli  senaryo, hem fiziki hem de siber saldırının bileÅŸimiyle, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte peÅŸpeÅŸe, birbirini izleyen bozuklukların olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!