Siber saldırı savaş nedeni

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırı savaş nedeni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2011 00:00

ABD hükümeti, savunma sistemlerine internet üzerinden gelecek saldırıları bundan böyle savaş nedeni saymaya hazırlanıyor. Pentagon’un yeni ‘savaş kitabı’na göre, ABD, gerekli gördüğünde sanal saldırılara, konvansiyonel silahlarıyla misillemede bulunabilir.

Haberin Devamı

ABD’nin yeni savaş konsepti, hacker müdahelelerini de düşman saldırısı kapsamına alacak. Wall Street Journal Gazetesi’nin haberine göre Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, ordunun “savaş kitabı”nı güncelleyerek, kendilerine siber saldırıda bulunan kişi ve gruplara karşı, gerektiğinde doğrudan askeri operasyon dahil her türlü karşılığı vermeye izin verecek şekilde genişletiyor. Önümüzdeki ay tamamlanması beklenen yeni savaş kitabı, böylece, hem Pentagon’un kendine ait savunma sistemlerini hem de dışarıdan aldığı savunma hizmetlerini olası çevrimiçi saldırılar konusunda daha korunaklı hale getirecek. Sanal düşmana ekonomik yaptırım uygulanması ya da aynı şekilde internet üzerinden yanıt verilmesi de seçenekler arasında.

Çin, İran ve Rusya’dan çekiniyorlar

Haberin Devamı

ABD’nin belirlediği siber saldırı odaklarının birinci sırasında, Çin var. Analistler, Çin’in, internet üzerinden birbirine bağlı federal ağlarda arıza meydana getirebilecek teknolojiye şimdiden ulaştığına inanıyor. Sözgelimi ulusal elektrik hizmetlerinin çökertilmesi gibi, ABD’de gündelik yaşamı son derece olumsuz etkileyebilecek saldırılara maruz kalınması, söz konusu tehditler arasında sayılıyor. ABD ayrıca İran ve Rusya’yı da, siber saldırılar kapsamında büyük tehlikeler olarak tanımlıyor.

Her türlü misillemeye varız

ABD Başkanı Barack Obama yönetimi, bu tür saldırıları ne denli ciddiye aldığını, daha önce de ortaya koymuştu. İki hafta önce Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Eğer ortaya haklı bir neden çıkarsa, ABD, siber ortamdan gelecek saldırılara karşı, ülkeyi tehdit eden tüm diğer unsurlarda olduğu gibi, her türlü yönteme başvurabilir” denilmiş, bu sözler, siber düşmanların artık, herhangi bir dış düşmanla bir tutulduğuna işaret olarak gösterilmişti.
Dünyanın en büyük savunma sanayii firmalarından, ABD Ordusu’na doğrudan hizmet veren Lockheed Martin’in enformasyon ağı geçtiğimiz hafta saldırıya uğramış, ortaya çıkan hasarın onarılması konusunda Pentagon da devreye girmek zorunda kalmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!