Sezer'in Suriye gezisi yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sezerin Suriye gezisi yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2005 10:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Suriye gezisine yarın başlayacak. Sezer, Suriye'ye yönelik önemli gelişmelerin olduğu bir dönemde yapacağı ziyaret sırasında başkent Şam'da sadece 24 saat kalacak.

Haberin Devamı

Gezisinin ilk gününde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye Başbakanı Naci Otri ile görüşecek olan Sezer, Esad ile ortak basın açıklaması da yapacak

Cumhurbaşkanı Sezer, gezisinin ikinci gününde sabah erken saatlerde yapımına Mimar Sinan'ın da katkısı olan Emevi Camii'ni gezecek, ardından Türkiye'ye dönecek.
 
SEZER'İN GEZİSİNE ABD'NİN TEPKİSİ
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Sezer'in Şam ziyaretinin kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD ve AB'nin Suriye'nin Lübnan'dan askerlerini çekme konusunda kurdukları ortak cepheye, Türkiye'nin de katılmasını umduklarını söylemişti.
 
Cumhurbaşkanı Sezer de, Edelman'ın üstü kapalı olarak eleştirdiği geziye yönelik değerlendirmelere, "Suriye'ye gideceğim elbette" yanıtını vermişti.
 
Cumhurbaşkanı, Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmadaysa, Suriye'ye, bölgedeki gerilimi azaltması için uluslararası toplumun beklentileri doğrultusunda telkinlerde bulunacağını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!