Sezer'den tiyatroya destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sezerden tiyatroya destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2005 13:50

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için yayınladıkları mesajlarda, halkı tiyatro sanatına destek vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Sezer mesajında, tiyatroya Cumhuriyet döneminde özel bir önem verildiğini belirterek, günümüzde hak ettiği konuma yükselmesi için, toplumun tiyatrolara destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan da tiyatroların devletin ve mahalli idarelerin desteğiyle yerini ve önemini koruduğunu belirtti. Erdoğan, tiyatronun geniş kitlelerle buluşmasını sağlamak ve sanatı desteklemek için, toplumu tiyatroya destek vermeye çağırdı.

SEZER: BASIN DA BU KONUDA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ

Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında, “bireyin duygu ve düşünce dünyasını geliştiren, ona kültürel zenginlik katan, toplumsal yaşama yön veren, uygarlıkların gelişme sürecinde belirleyici rol oynayan sanatın, insanlığın daha güzel ve daha anlamlı bir dünya arayışının ürünü olduğunu” belirtti.

Haberin Devamı

Sanatın; barışın, dostluğun, sevginin, kültürler arası etkileşimin vazgeçilmez ögesi ve her zaman ilerlemenin, aydınlığın ve çağdaşlığın öncüsü olduğunu vurguladı.

Mesajında Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda çağdaşlaşması için, sanatın toplumsal yaşamın vazgeçilmez ögesi olduğu inancıyla, kültür ve sanatı öne çıkardığını, sanatçıya ayrı bir önem verdiğini” vurgulayan Sezer, şunları kaydetti: “Çağdaş Türkiye ereği doğrultusunda, Türk tiyatrosu da toplumun genel eğitimini, dilini, kültürünü ve estetik duyarlılığını geliştirerek, sanatçılarımızın özverili çabalarıyla sorumluluklarını başarıyla yerine getirmektedir. Türk tiyatrosunun, toplumun gündeminde hak ettiği saygın konuma yükselmesi için yazılı ve görsel basınımızı; başka yaşamlarla, düşünce biçimleriyle buluşmak, sevgiyi, dostluğu ve barışı güçlendirmek için yurttaşlarımızı, Türk tiyatrosuna destek vermeye çağırıyorum. Tiyatronun etkin, çekici, eğitici ve işlevsel bir sanat olarak varlığını sürdürmesine katkıda bulunan, kendini yaşadığı topluma ve tüm insanlığa karşı sorumlu sayan tiyatrocuların ve tiyatro dostlarının Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN: "TİYATROYU DESTEKLEMEK CİDDİ BİR SORUMLULUKTUR"

başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, tiyatronun daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlamak ve bu sanata gönül verenleri desteklemenin, sanata saygı duyan ve değer veren her toplumun üzerine düşen bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından biri olan tiyatronun,
toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Kaynağını insandan alan tiyatro sanatının, kimi zaman eğlendiren, aynı zamanda eğiten ve düşündüren, insanın ufkunu açan, bireylerin kendine ve yaşadığı topluma karşı sorumluluklarını hatırlatan kültürel etkileşimin en yoğun ve en etkili araçlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “ Başarılı eserlerini takdirle izlediğimiz tiyatro sanatına hizmet ve gönül vermiş değerli sanatçılarımızın, yazarlarımızın ve tüm tiyatro çalışanlarının Dünya Tiyatro Günü'nü bu düşüncelerle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, aramızdan ayrılmış olanları saygı ve rahmetle anıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!