Sezer zehir zemberek

Güncelleme Tarihi:

Sezer zehir zemberek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 01:59

"DGM yasasının bütçe görüşmelerinde araya sokulması olacak şey değil. Lafa gelince yolsuzlukla mücadele ediyorum diyeceksiniz, ama kolaylaştırıcı düzenleme yapacaksınız."

Cumhurbaşkanı Sezer, DGM Yasası’nın aynen Köşk'e iade edilmesine sert tepki gösterdi. Hükümeti eleştiren Sezer, ‘‘Lafa gelince yolsuzlukla mücadele ediyorum diyeceksiniz, ama kolaylaştırıcı düzenleme yapacaksınız. Ama halk bilinçli, seçimde yeni bir tablonun ortaya çıkacağını düşünüyorum’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümetin zorunlu emeklilik kararını şikayet etmek için kendisine gelen Türk-İş heyetine, hükümetin uygulamalarını şikayet etti.

Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmemesinden yakınan Sezer, DGM yasasının aynen Köşk'e iade edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sezer, ‘‘Lafa gelince yolsuzlukla mücadele ediyorum diyeceksiniz, ama eyleme gelince kolaylaştırıcı düzenleme yapacaksınız’’ sözleriyle yasanın yetersizliğine dikkat çekti. Sezer, yapılacak seçimde yeni bir tablonun ortaya çıkacağı düşüncesini de Türk-İş heyetiyle paylaştı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümetin tasarruf önlemleri çerçevesinde aldığı zorunlu emeklilik kararı ve işçi sorunlarını anlatmak üzere dün Çankaya Köşkü'ne çıktı. Cumhurbaşkanı Sezer ile yaklaşık 40 dakika görüşen 40 kişilik Türk-İş heyeti, Sezer'e, sorunlara ilişkin bir rapor sunarken, Sezer'in yakınmalarıyla karşılaştı. Edinilen bilgiye göre, Sezer'in Türk-İş heyetiyle paylaştığı ve hükümet uygulamalarını eleştirdiği görüşleri özetle şöyle:

UMUDUM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesini her fırsatta dile getiriyorum. Değiştireceğiz derler, önemsiz yönünü değiştirirler. Benim tek umudum sivil toplum örgütleri. Bana vatandaş bilinçli gibi geliyor.

DGM YASASI’NI YAYINLAMAK ZORUNDAYIM

Anayasa'nın bana verdiği yetkileri kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim. Bir yasayı bir kez daha görüşülmesi için geri göndermek itibar kaybettirmez. Tütün Yasası’nı çıkaracaklar, üreticiyi perişan edecekler. DGM Yasası bugün gelmiş. Mecburen yayınlayacağım. Yapabileceğim başka bir şey yok. Lafa gelince yolsuzlukla mücadele ediyorum diyeceksiniz, ama eyleme gelince kolaylaştırıcı düzenleme yapacaksınız. Bütçe Yasası görüşmelerinde DGM Yasası’nı araya soktular. Olacak şey değil.

SEÇİMDE YENİ TABLO ÇIKAR

Ama halk bilinçli. Yapılacak seçimde yeni bir tablonun ortaya çıkacağını düşünüyorum. Şimdiki konjonktürü de bir yana bırakın; şimdiye kadar hükümetin süresi hiç dört seneyi aşmadı. Ekonomi biraz düzelirse, hükümet seçim konusunda biraz cesaretlenir.

ÖZELLEŞTİRME AMACINDAN SAPTIRILDI

Özelleştirme amacından saptırıldı. Yandaşa gelir sağlamak için kullanılıyor. Kars Süt Kurumu özelleştirildi. Firma makineleri almış gitmiş, üretim yapmıyor. Özelleştirmeden önce 10 yıl üretim yapılması şartı konulsun.

BANKALARDAN 17 MİLYAR DOLAR ÇALINDI

8-10 bankadan çalınan para 15-17 milyar dolar. Sizin söylediğiniz hortumlama lafı bile yumuşak kalıyor. IMF'den 10 milyar dolar gelecek, 5'ini daha önce aldığımız borçlar için kullanacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!