Sezer: Ülkemiz insan haklarını sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Sezer: Ülkemiz insan haklarını sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygının, günümüzde tüm çoğulcu demokratik toplumların ortak değeri niteliğini aldığını vurguladı.

İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 52. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sezer, şunları kaydetti:

‘‘Yasalar önünde eşitlik, saydam yönetim ve hukukun üstünlüğü, çağımızın temel ölçütlerini oluşturmaktadır. Bu değerlere bağlı toplumların, çağdaş uygarlık düzeyinde hızla ilerleyecekleri, bu akıma ayak uyduramayanların ise geride kalacakları anlaşılmıştır. Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, önümüzdeki yıllarda bu alandaki en önemli ereği, bireyin yaratıcılığını ve üretkenliğini artıracak temel özgürlükleri daha da genişletmek ve güvence altına almak olacaktır. Ülkemiz, bunu sağlarken, doğal olarak,devletin tekliğini, ulus ve ülkenin tümlüğünü, güvenliğini ve bağımsızlığını, toplumumuzun birliğini ve gönencini de dikkate alacaktır.’’

Başbakan Bülent Ecevit de yayınladığı mesajda, ‘‘Irk, dil, din ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm yurttaşlarımızın eşitliği, yönetim sistemimizin ve halkımızın benimsediği yaşam biçiminin temelini oluşturmaktadır’’ görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!