Sezer’in Şam gezisi kararı gayet isabetli

Güncelleme Tarihi:

Sezer’in Şam gezisi kararı gayet isabetli
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2005 02:05

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Suriye gezisi konusunda isabetli bir karar verdiğini belirterek, destek verdi. Dün sabah partisinin MKYK toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Sezer’in Şam ziyaretinin anımsatılması üzerine, ‘Hiç bir sıkıntı yok. Bence sayın cumhurbaşkanımız gayet isabetli bir karar vermiştir’ dedi.

AĞAR: GEREKSİZ BİR TARTIŞMA

DYP
Genel Başkanı Mehmet Ağar ise BASK Genel Başkanı Resul Akay’ı kabulünde bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Suriye gezisiyle ilgili tartışmaları anımsatması üzerine, ‘Tartışmaya gerek olmadığını, bu konuda kararın verildiğini’ söyledi. Dünyadaki gelişmeler ve Birleşmiş Milletler kararları ışığı altında Türkiye’nin politikalarını oluşturduğunu belirten Ağar, şöyle konuştu:

AKP YÜZÜNDEN KONUŞULUYOR

‘Sayın Cumhurbaşkanı da kendi takdiri içinde bunu değerlendirme gereğini herhalde Suriye ziyaretinde yapacaktır.
Bu hükümetin varlığı Türkiye’de hiç tartışma konusu olmayan meseleleri tartışma konusu haline getirmiştir. Hiç hatırlayan var mı bundan evvelki cumhurbaşkanlarının yurtdışı gezilerinin tartışma konusu olduğunu? Türkiye’de bu hükümetle beraber her konu tartışma alanı içerisine girmiştir.’

‘Sınırdışı edin’ eylemi

CUMHURBAŞKANI Sezer’in Şam gezisi öncesinde yaptığı açıklamayla dikkat çeken ABD Büyükelçisi Edelman, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Elçilik önünde toplanan Emeğin Partisi Ankara İl Örgütü üyesi yaklaşık 50 kişi, ‘Edelman sınıdışı edilsin’ yazılı bir pankart açtı. Sezer’in Şam ziyaretine destek veren grup, ‘ABD askeri olmayacağız’, ‘Edelman Türkiye’den defol’, ‘Edelman Go Home’ gibi sloganlar attı.

Dosyalarla geldi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK toplantısına, çeşitli başlıklar altında topladığı konuları içeren dosyalarla geldi. Erdoğan’ın dosyalarını yakın koruması taşıdı. MKYK toplantısında ağırlıklı olarak ekonomik konuların ele alındığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!