Sezer: AKP referandum paketini tümden geri çekmeli

Güncelleme Tarihi:

Sezer: AKP referandum paketini tümden geri çekmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 17:25

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 11. Cumhurbaşkanı seçildiği halde, 11. cumhurbaşkanını halkın seçmesini isteyen AKP'nin son dakikada bu yanlışı düzeltmek için çalışma yapmasını "Geç kalınmış bir adım" olarak niteledi ve referandum paketinin geri çekilmesini istedi.

Haberin Devamı

Sezer, DSP Zonguldak İl Başkanlığı'nın dün akşam düzenlediği iftar yemeğinde, 11. Cumhurbaşkanın nasıl seçileceğine ilişkin oylamanın gümrük kapılarında başladığına dikkat çekerek, "Bu durum hukuk kaosu ve karmaşası yaratacak. Biz bu konuda iktidarı uyardık oylama başlamadan gerekeni yapalım dedik. Ancak kaos uyarımıza kimse kulak asmadı. Doğru olan metnin tümden geri çekilmesidir" dedi.

Anayasa taslağında, Türkiye'yi başka bir sisteme, başka bir rejime götürecek tuzaklar bulunduğunu söyleyen Sezer, "Aslında taslak kamuoynua dağıtıldı ama AKP korkusundan ya da taktik gereği 'Hayır bizim anayasamız değil' diyerek henüz metni sahiplenmedi. O metin büyük tuzak ve tehlikelerle dolu. Başbakan bütün yetkileri kendisinde toplamaya çalışıyor bunu da büyük bir kaygıyla izliyoruz" dedi.

Son zamanlarda her alanda başörtüsü konusunun gündeme taşındığını ve inançlar üzerinden tartışmalar yapıldığını ifade eden Sezer şöyle konuştu:

"Siyasi çıkar umanlar 'Laikler şöyle yapıyor, müslümanlar böyle yapıyor' tarzında yaklaşımlar sergiliyor. Bunu söylemek ayıptır, günahtır, bölücülüktür. Üstelik bunu hem din istismarcılığı yapan, hem de televizyonda laikliği savunan bazı yazarlar söylüyor. Biz hem lail hem müslümanız. Üstelik laiklik en çok müslümanlığa yakışır. Laiklik, demokrasinin olmazsa olmazı ama inançlara saygı da laikliğin olmazsa olmazıdır"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!