Sezen'den İngiliz parlamentosunda konser

Güncelleme Tarihi:

Sezenden İngiliz parlamentosunda konser
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri 7 Ekim’de dünyanın en ünlü konser salonlarından Royal Albert Hall’de Sezen Aksu konser verecek.

Haberin Devamı

Sezen Aksu fotoğrafları için tıklayın

7 Ekim’de dünyanın en ünlü konser salonlarından Royal Albert Hall’de İngiltere çıkartmasına hazırlanan Sezen Aksu konserden iki gün sonra İngiliz parlamentosunda 200’e yakın Enfield Bölgesinde okuyan Türk çocuğuna konser verecek. Çocukların yanısıra bazı seçkin İngiliz milletvekilleri de Türkiye’nin pop kraliçesini 9 Ekim akşamı parlamentodaki 200 kişilik Atlee Room’da dinleme fırsatı bulacak. Organizasyonu Kıbrıs Masası özel danışmanı İşçi Partisi Enfield North milletvekili Joan Ryan yapıyor.

Geçen hafta Joan Ryan’a Türkiye’de ev sahipliği yapan Alev Cazımoğlu, Hürriyet’e yakında bu konserle ilgili basın toplantısı yapacaklarını açıklarken "Sezen Aksu konseri izleyecek çocukların hepsi Joan Ryan’ın seçim bölgesindeki Türk çocuklarından oluşacak. Yaşları 11-14 olabilir, 11-16 olabilir. Henüz karar vermedik. Türk gençlerine ve onların eğitimlerine çok önem veren Joan Ryan, bu proje üzerinde 2 aydır çalışıyor. Davetlilerin yüzde 90’ı çocuk olacak" diye konuştu.

Sezen Aksu’nun Westminster Parlamentosu’nda vereceği konserin, parlamentoda verilen ilk konser olmadığı, daha önce gene Türk toplumuna yakın Tottenham İşçi Partisi Milletvekili David Lammy’nin parlamentoda konser düzenlediği öğrenildi.

Royal Albert Hall’deki konseri düzenleyen organizatör Max Mehmet, “Sezen Aksu çocukları çok sevdiğinden İngiliz Parlamentosu'nda çocuklar için bir konser yapmayı düşündü” dedi.

Gordon Brown iktidara gelene kadar Tony Blair hükümeti sırasında İçişleri Bakan Yardımcısı olan Joan Ryan şimdi İngiliz hükümetinin Kıbrıs Masası özel danışmanı. 23 Nisan bayramlarında bölgesindeki Türk okullarını ziyaret eden kadın milletvekili, Londra’da yaşayan Türk toplumu tarafından yakından tanınıyor. İlk konserini Londra’da ünlü London Palladium’da veren Sezen Aksu’nun 9 Ekim’deki Royal Albert Konseri’nin önemli bir müzik olayı olması bekleniyor. Satışa çıkartılan 4,500 biletin en iyi 1,500 koltuğunun şimdiden satıldığı bildirildi.

Bugüne kadar sadece Zeki Müren’in 1974 yılında konser verdiği dünyanın en büyük konser salonlarından Royal Albert Hall’de Frank Sinatra, Elton John, Beatles, Rod Steward gibi ünlüler larkı söylemişti. Konserin bilet fiyatları 30-80 sterlin arası değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!