Sezaryende eşim öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Sezaryende eşim öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 02:03

Eşinin, doğum sırasında ince bağırsağı kesildiği için öldüğünü iddia eden koca, iki SSK doktoru için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İZMİR’de 16 Ocak günü SSK Tepecik Doğumevi’nde sezaryenle doğum yapan Ayfer Kaya (34) fenalaştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi. İki ameliyat geçirdi ve 29 gün sonra yaşamını yitirdi. Ayfer Kaya’nın eşi Halis Kaya (35), sezaryen sırasında eşinin ince bağırsağında kesik meydana geldiğini ve bu nedenle öldüğünü ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Otopside ortaya çıkacak

Ayfer Kaya’nın kesin ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek. Kaya’nın durumu hakkında doğum raporunda adı geçen doktorlardan SSK Tepecik Doğumevi’nde görevli Dr. İrem Şenyuva ile Dr. Sibel Doğan açıklama yapmaktan kaçındı. Dr. Şenyuva, ‘Bu konu hakkında yorum yapmak bana düşmez. Konuşmak istemiyorum. Benden ancak resmi bir şekilde görüş istenirse verebilirim’ dedi.

Epikriz raporu doğruluyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan İçöz ise Kaya’nın epikriz raporunda ince bağırsağında yaralanmanın belirtildiğini doğruladı. Dr. İçöz, ‘Hastaya yoğun bakım koşullarında gereken tedaviyi yaptık. Cerrahi müdahaleyi de yapmak için uygun koşulları bekliyorduk’ açıklamasında bulundu.

İşin peşini bırakmayacağım

Eşi Ayfer’in hasta yatağında sürekli 1 aylık kızı Berfin’i sorduğunu anlatan Halis Kaya, ‘O doktor hatası yüzünden öldü. Bu işin peşini bırakmayacağım’ dedi. Ayfer Kaya dün gözyaşları içinde toprağa verilirken, 5 kardeşin en büyüğü Buket, minik Berfin’e hem annelik hem ablalık yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!