Seyhan Nehri sahneye döndü

Güncelleme Tarihi:

Seyhan Nehri sahneye döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 00:00

Haberin Devamı

12’nci Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde İtalyan Grup Studio Festi’nin Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirdiği görkemli açılış gösterisi ile başladı.

DEVLET Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi İlhan Atış, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in katılımıyla düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açılışta yaptığı konuşmada ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen uluslararası festivallerin elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu belirtti.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak ve geleneksel değerlere sahip çıkmak amacıyla destekledikleri Devlet Tiyatroları Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile binlerce insanı sanatla buluşturuyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Festival kapsamında verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi usta tiyatrocu Müşfik Kenter oldu. Ödül töreninin ardından, kent merkezlerinde, doğada, tarihi bölgelerde sergilediği görsel performansla büyük ilgi gören İtalyan Studio Festi Grubu’nun gösterisi izlendi. Studio Festi, Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirdiği “Elementlerin Uyumu” isimli bir saatlik muhteşem şovuyla izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı. Adana Tiyatro Festivali’nde, 29 Nisan’a kadar, 12’si yabancı, 9’u yerli olmak üzere 21 oyun sergilenecek.

Haberin Devamı

Ermeniler istemedi onur konuğu olamadık
Arzu Çakır MORİN/PARİS
FRANSA’da Temmuz ayından bu yana süren Türkiye Mevsimi’nin kapanışı, Türkiye’nin Paris Kitap Fuarı’nda onur konuğu olduğu etkinliklerle yapılacaktı. Önceki gün başlayan ve 30. yılını kutlayan fuardaki onur konuğu uygulamasının neden kaldırıldığı belli oldu.
Kulislerden edinilen bilgiye göre, Ermeni diasporası, Türkiye’nin onur konuğu olmaması için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e istekte bulundu. Türkiye Mevsimi’ne zaten karşı olan Sarkozy de durumu mevsim komiserlerine iletince böyle bir karar alındı. Gelecek seneki fuarda onur konuğu uygulaması tekrar başlayacak.
Türkiye Mevsimi’nin kapanış töreni ise 6-7 Nisan’da Versaille Sarayı’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy’nin katılıp katılmayacağı henüz belli değil.

GÜNÜN AJANDASI

Misman’ın çizgileri

Haberin Devamı

AKADEMİSYEN ressam Hayati Misman’ın son dönem çalışmalarını içeren iki sergisi Nurol Ankara ve Bodrum Sanat Galerileri’nde 30 ve 31 Mart tarihlerinde açılıyor. Özellikle baskıresim konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Misman “Ben sanatçıyım diyebilmek için öncelikle iyi desen çizmek gerekir” diyor. Hayati Misman sergileri, pazar ve pazartesi hariç her gün 11.00 – 18.30 saatleri arasında gezilebilir. www.lebriz.com ve www.nurolsanat.com

Ortak değerler

BRITISH Council, Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM-CSC) ve Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği işbirliği ile düzenlenen Paylaştığımız Değerler Paneli, 30 Mart, Salı günü, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Fazıl Say Salonu’nda saat 10.00’da  gerçekleştirilecek. Kendi alanlarında isim yapmış uzmanlar, tarihçiler, yazarlar, gazeteciler, bilim insanları ve düşünürlerin katılımıyla gerçekleşen panele katılım serbest. Çırağan Caddesi, No: 4-6, 34100, Beşiktaş, İstanbul

Gençlere fırsat

Haberin Devamı

Nurİ İyem adına 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen “Nuri İyem Resim Ödülü” yarışması bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Yarışmaya katılım için 18 yaşını doldurmuş, T.C. vatandaşı ressamların; Evin Sanat Galerisi ve www.evin-art.com’ dan temin edecekleri katılım formlarını, yapıtlarıyla birlikte 04.06.2010 tarihinden başlamak üzere 06.06.2010 saat 19.00’a kadar Evin Sanat Galerisi’ne teslim etmeleri gerekiyor. Büyük Bebek Deresi Sokak, No:13 Bebek, İstanbul. Tel: 0 212 265 81 58

Evliliğin Kuzeyinde

NORVEÇ’ten gelen Mother Theatre, “Evliliğin Kuzeyinde” adlı oyunu ile bugün saat 20.30’da İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nın Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde… Cliff Moustache’nin yönettiği “Evliliğin Kuzeyinde” adlı oyunda; Dilek Carelius, Elvira Michaeli, Kavitha Aske, Veronica Salinas, Aina Gnoutou Schjørlien, Mara H. B. Acantalicio ve Marius Leknes Snekkevag rol alıyor. Oyun ücretsiz olarak izlenebilir. www.ibst.gov.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!