Seyfi Turan'ın babası: "Hukuk ve barış istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Seyfi Turanın babası: Hukuk ve barış istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 18:02

Hakkari'deki izinsiz gösteriler sırasında yaralanan Seyfi Turan'ın babası Mehmet Turan, “DTP'ye yakın biri değilim, daha önce hiçbir eyleme katılmış da değiliz” dedi.

Mehmet Turan hastane önünde yaptığı açıklamada, maddi durumlarının kötü olduğunu belirterek, günlük işlerde çalışarak geçimini sağladığını söyledi.

Oğlunun başına gelenleri komşularından duyduğunu belirten Turan,şunları söyledi:
“Ben DTP'ye yakın biri değilim. Daha önce hiçbir eyleme ne kendim ne de çocuklarım katıldı. Evde olsaydım dışarı çıkmasına izin vermezdim. Olay sırasında mahallede kendi yaşıtlarıyla dışarıdaymış. Polisler onlara doğru geldiğinde çocuk aklıyla koşmaya başlamışlar. Sonra bir polis ona vurmuş. Televizyonlarda varmış o görüntü. Ben televizyonları izleyemedim. İzlemek de istemiyorum. Tek derdim çocuğumun iyileşmesi. Doktorlar şu anda korkulacak bir şey olmadığını söylediler. Ama 10 gün kontrol altında kalacakmış. Kafatasında çatlak var. Şikayetçi olup olmayacağımı bilmiyorum. Daha karar vermedim. Biz yoksuluz. Çocuğumun iyileşmesini bekleyeceğim.”

Çocuğun amcası Ömer Turan da bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini belirterek, yeğeni Seyfi Turan'ın sağlık durumunun iyi olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Büyük üzüntü geçirdiklerini anlatan amca Ömer Turan, konuyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

Yeğeni Seyfi Turan'a yapılan müdahalenin kabul edilemez boyutta olduğunu ifade eden Ömer Turan, “Biz hukuk ve barış istiyoruz. Kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu olayların yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!