Şevki Yılmaz: Dönmeye karar vermiş değilim

Güncelleme Tarihi:

Şevki Yılmaz: Dönmeye karar vermiş değilim
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan RP Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, şimdilik Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Şevki Yılmaz, basın danışmanı Mehmet Koçak aracılığı ile sorularımıza şu yanıtları verdi:

- Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz, eğer dönecekseniz bunun tarihi belli mi?

Şu anda dönme veya dönmeme konusunda karar vermiş değilim. Türkiye'nin bana karşı takınacağı tavır ve başlatacağı girişimleri bekliyorum. Halihazırda Türkiye'nin bana karşı ortaya koyduğu tavır net değildir. Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere pararlel olarak, dönüp dönmeyeceğime karar vereceğim. Bunun tarihini de bilahare bildireceğim.

- Türkiye'den kaçtınız mı?

Bazı televiyon, gazete gibi medya kuruluşlarında benim Türkiye'den kaçtığım şeklinde asılsız iddialar yayınlanmıştır. Ben Türkiye'den kendi pasaportumla, İstanbul Havaalanı VİP Salonu'ndan çıkarak ayrıldım. Türkiye'den kaçmış değilim. Kaçmış kelimesini tamamen reddediyor ve kınıyorum.

- Hakkınızda gıyabi tutuklama kararları var. Türkiye'nin hakkınızda çıkardığı bir iade talebi var mı?

Türkiye dışında bulunduğum bir sırada, hakkımda bazı kararların alındığını medya aracılığı ile öğrendim. Türkiye'de sadece benim hakkımda değil. Birçok kişi ve konuda antidemokratik kararlar alındığı kamouyu tarafından da bilinmektedir. Dolayısı ile yine basından benim Türkiye'den resmen istendiğim yolunda haberler okudum. Henüz hiçbir Avrupa ülkesinden resmen istendiğim yolunda bir girişimin olmadığını, hukukçularım aracılığı ile öğrendim. Hakkımda gerçeği yansıtmayan asılsız haberler yayınlanıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!