Şevki ve Ceylan'ın dokunulmazlıkları tehlikeye girdi

Güncelleme Tarihi:

Şevki ve Ceylanın dokunulmazlıkları tehlikeye girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin, ceza ve tazminat davası bombardımanına tutulunca pertiden ihraç ettiği iki ‘müstafi' milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildi. Başbakan Mesut Yılmaz, Meclis'e ‘P......r parlamentosu' diye küfreden Şevki Yılmaz ve orduya hakaret ettiği iddaasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan Hasan Hüseyin Ceylan hakkındaki dosyaları TBMM Başkanlığı'na yolladı. Başbakan Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda hükümet programı görüşmeleri sırasında CHP Lideri Deniz Baykal'ın eleştirilerini yanıtlarken, ‘‘Erbakan gibi dokunulmazlık dosyalarını Başbakanlık'ta üç ay bekletmeyeceğim. Hemen Meclis'e göndereceğim'' diye söz vermişti. Şevki Yılmaz'ın ‘‘TBMM'nin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif etmek'' ve Ceylan'ın da ‘‘Devletin askeri kuvvetlerini alenen tahkir ve tezyif etmek'' suçuyla Türk Ceza Kanunu'nun 159. maddesine muhalefetten 1 yıldan 6 yıla kadar ağır hapisle yargılanması isteniyor.

Yılmaz'ın TBMM Başkanlığı'na ulaştırdığı dokunulmazlık dosyalarından ikisi SHP'nin eski Genel Başkanı CHP Samsun Milletvekili Murat Karayalçın'a ait. Devlet eski Bakanı DYP'li Ufuk Söylemez, TBMM Genel Kurulu'nda açtığı ‘‘Deyyus-u Ekber dışarı'' pankartıyla RP'lilerin saldırısına hedef olan CHP Milletvekili Sabri Ergül ve Sağlık eski Bakanı, DYP Kütahya Milletvekili İsmail Karakuyu'nun dosyaları da TBMM'ye gönderildi.

DYP lideri Tansu Çiller ise ANASOL-D Hükümeti'nin aralarında RP'li milletvekilleri Şevki Yılmaz ve Hasan Hüseyin Ceylan'ın dokunulmazlık dosyalarının da bulunduğu yedi dosyanın TBMM'ye gönderilmesine tepki gösterdi. Çiller, dünkü Başkanlık Divanı toplantısında hükümete rest çekerek ‘‘O zaman tüm dosyaları göndersinler. Bizim korkumuz yok'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!