Sevinç İnönü'den o sözlere yanıt

Güncelleme Tarihi:

Sevinç İnönüden o sözlere yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 21:41

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Ecevit, İnönü bunların en yakın dostuydu. Erdal İnönü’nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim” sözlerine, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Sevinç İnönü, dün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran gecesi katıldığı televizyon programında hiçbir doğruluğu olmayan bir beyanda bulunmuştur. Recep Tayyip Erdoğan’ın rahmetli eşim Erdal İnönü’yü kendi siyasetine alet ederek doğru olmayan bir beyanda bulunması sadece 24 Haziran korkusu ile açıklanabilir. Hayatta olmayan bir kişiyi suçlayıp bir de üstüne ‘Gelsinler konuşalım’ demenin başka ne anlamı olabilir? Laik demokratik Cumhuriyet’e yürekten inanmış bir bilim adamı ve siyasetçi olan eşim Erdal İnönü, yaşamını bu değerleri savunarak geçirmiş, 12 Eylül darbecilerinin engelleri ile mücadele etmiştir. 

Eşim hiçbir zaman laik demokratik Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri düşmanları ile bırakın ‘yakın arkadaş’lığı, hiçbir şekilde ilişki içinde olmamış, bunların okullarını ziyaret etmemiş davetlerine katılmamıştır. Bu iddiayı şiddetle reddediyorum. İddia sahibi hakkında yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!