Sevgiliye, 8’inci kurşunu kim sıktı

Güncelleme Tarihi:

Sevgiliye, 8’inci kurşunu kim sıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aşk cinayetinde şok gelişme. Savcının karısının silahı 7 kurşun kapasiteliyken, öldürdüğü sevgilisinin cesedinden 8 kurşun çıktı.

Üniversite öğrencisi eski sevgilisi İsa Öztürk'ü, cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle öldüren stajyer savcı Kemal Kaplan'ın eşi Döndü Kaplan'ın yargılandığı davada sır perdesi aralanıyor. 32 yıl hapsi istenen Kaplan'ın 29 Ekim 1997 tarihinde, yani cinayetten bir gün önce Öztürk'ü işyerinden cep telefonuyla aradığı ve 53 dakikalık telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Adli Tıp raporunda ise silahın uzaktan ateş edildiği ve cesette 8 mermi bulunduğu belirtildi. Tabancanın 7 mermi kapasiteli olduğuna dikkat çeken müdahil avukatı, sekizinci merminin ikinci bir silahtan çıkmış olabileceğini söyledi. Cinayet sırasında genç kadının yalnız olmadığı iddia edildi. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 5 aylık hamile Döndü Kaplan hazır bulundu. Kaplan, öldürdüğü gençle sevgili olduklarını belgeleyen fotoğrafları kendisine ihanet eden eşinden intikam almak için çektirdiğini belirterek şöyle demişti:

Tecavüze kalkıştı

‘‘Ancak barışınca o fotoğrafları İsa Öztürk'ten istedim. Vermediği gibi şantaj yaptı. Yuvamın yıkılmaması için fotoğrafları iade etmesini rica ettim. Buluşup Yeşilköy'e gittik. Kayalıklara gitme isteğini üşüyorum diye reddettim. Ancak zorla götürdü. Burada bana tecavüz etmeye kalktı. Bir fırsatını bulup itince ayağı kayıp kayalıklara yüzükoyun olarak düştü. Boynuma asılı çantadan silahı çıkartıp ateş ettim. Kayalıklardan nasıl betona çıkarıldığını bilmiyorum.’’ Duruşma ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!