Sevgililerine dosya tutmuş

Güncelleme Tarihi:

Sevgililerine dosya tutmuş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNLÜ yazar Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, ölümünden yıllar sonra, babasının çok sayıda sevgilisi olduğunu ve bu sevgililerinin herbiri için ayrı bir dosya tuttuğunu açıkladı. Ali Nesin, babasının vasiyeti gereği bu dosyaları ilgililere iade ettiklerini, iade edemediklerini de yine vasiyet gereği yaktıklarını belirtti. Ali Nesin, sayısını tam hatırlayamadığı dosyaların 8 ya da 9 tane olduğunu bildirdi. Yakılacak olanları da babasının sağlığında bir paket haline getirdiğini ve kendisine, ‘‘Bunlar yakılacak’’ dediğini söyleyen Nesin, ‘‘Onlar koca bir paket halinde, 'yakılacak' diye paketlenmişti. Ama içinde kaç sevgiliye ait mektup vardı, bilemiyorum’’ dedi.

KERHANECİ BABA Gazeteci Musa Ağacık'ın sorularını yanıtlarken, şöyle konuştu:

‘‘Babamın bir arkadaşı bana geldi, dedi ki (Biliyor musun, baban bir kerhaneciydi.) Ben de (Nereden çıkarıyorsun?) diye sordum. O da, (Yahu, Münih'e gittik. Bir evden çıkıp, öbür eve girdi. 1 saat içinde 3 ev dolaştı. Ben ömrümde böyle adam görmedim) dedi.

Aziz Nesin çapında bir insanın genelevde kadınlarla konuşup, öykülerini dinlemekten başka bir şey yapacağını sanmıyorum. Bir saat içinde üç tane geneleve gitme ihtiyacı yoktu. Ben babamın, genelevlere ilişkin notlarını yayınlayacağım. Notlar eski Türkçe, şimdi bunları günümüz Türkçesine çeviriyorum.’’

KALKAVAN'IN STRİPTİZİ Billur Kalkavan'ın bir striptizciyi canlandırdığı 'Marion ile Muhammet' oyununun, babasının adını taşıyan Taksim Aziz Nesin Sahnesi'nde sunulmasını yorumlayan Ali Nesin, ‘‘Daha güzel yer olamaz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!