"Sevgi Bayrağı" yarın yola çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Bayrağı yarın yola çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 09:59

Türk gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi olan “Sevgi Bayrağı”, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere yarın Samsun'dan törenle yola çıkarılacak.

Büyük Önder Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a çıkışını simgeleyen Sevgi Bayrağı'nın yola çıkarılması nedeniyle, Kurtuluş Yolundaki alanda 70. Gençlik Bayrak Koşusu ve Gençlik Yürüyüş töreni düzenlenecek.

Sporcular eşliğinde Kurtuluş Yolunda iskeleden karaya çıkarılacak Sevgi Bayrağı, buradaki törenin ardından koşuya katılacak atletlerce teslim alınacak.

Törende, top atışları yapılacak, iskele açıklarında demirlemiş olan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait gemiden siren çalınacak. Ayrıca bot ve balıkçı tekneleri de düdük ve siren çalarak iskeleye yanaşacak. Törenin ardından bayrak kent içinde dolaştırıldıktan sonra Kavak ilçesine doğru yola çıkarılacak.

Sevgi Bayrağı, gece Havza ilçesinde Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi sırasında misafir kaldığı dönemin “Mesudiye Oteli” olan Atatürk Evi'nde bekletilecek.

MİLLİ MÜCADELE GÜZERGAHI

Samsun-Amasya il sınırında 9 Mayıs pazar günü düzenlenecek törenle Amasyalı atletlere teslim edilecek olan bayrak, daha sonra Büyük Önder'in Milli Mücadeleyi başlatmak için uğradığı kentlere de götürülecek. Bu kapsamda bayrak Tokat, Sivas ve Erzincan güzergahı izlenerek 13 Mayısta Erzurum'a taşınacak. İl sınırlarında benzer törenlerle teslim alınacak bayrak oradan da Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale güzergahı izlenerek Ankara'ya ulaştırılacak.

Üzerinde, “Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza” yazılı bayrak, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Sevgi Bayrağı, Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı anısına Türk Gençliği'nin Atatürk ve ilkelerine bağlığını ve sevgisini simgeliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!