Sevdim, evlendim

Güncelleme Tarihi:

Sevdim, evlendim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Merve Kavakçı Yıldırım, evliliğinin ‘‘Hülle mi, değil mi?’’ tartışmalarına yanıt verdi: ‘‘Seviyorum, evlendim, o kadar.’’ Dinini yaşamaya çalışan bir kadın olarak hülle yapamayacağını belirten Merve Kavakçı Yıldırım, ‘‘Genç ve bekarım. Evlenmem doğal’’ dedi.

FP'den milletvekili seçildikten sonra türbanıyla Meclis'e gelerek ortalığı karıştıran, ardından da Petrol Mühendisi Bekir Yıldırım'la evlenerek sansasyon yaratan Merve Kavakçı, Yeni Şafak Gazetesi'nin manşetinden medyaya yanıt verdi: ‘‘Seviyorum, Evlendim...’’ Hülle iddialarını, ‘‘Bazı çevrelerin aklı hep hileye, hülleye çalışıyor. Seviyorum, evlendim, o kadar’’ diye yanıtlayan Kavakçı, dini bütün bir insan olduğunu belirterek, ‘‘Genç ve bekar bir kadın olarak evlenmem doğal. Dinin emirlerini elinden geldiğince yaşamaya çalışan bir insan olarak hülleyi nasıl düşünebilirim’’ dedi.

BANA ŞİİRLER YAZDI

Bekir Yıldırım'ı, kendisine destek veren şiirler yazdığını öğrendikten sonra bilgisayar aracılığıyla tanıdığını anlatan Kavakçı, ciddi niyetin anlaşılması üzerine, evlenmeye karar verdiklerini söyledi, şunları anlattı: ‘Benim milletvekili olmamdan sonra da önce de pekçok evlilik teklifi oldu. Teklifleri, ailemle, partimdeki genel başkanım başta olmak üzere pek çok isimle abi kardeş, abla kardeş ilişkisi içinde değerlendirdim. Sonuçta Bekir beyde karara vardık. 12 milyarlık yüzük diyorlar, hülle evliliği diyorlar. Birbirimizi seviyoruz, evlendik. Meraklısına söyleyeyim, o yüzük inşaallah ömür boyu parmağımda kalacak. Bekir'le yeni bir hayata başlıyorum. Partideki görevime devam edeceğim. Tabi Türk vatandaşı oldum. Milletvekilliğim devam ediyor. ’’

Merve savaşı Yeni Şafak’ın

Türbanı, milletvekilliği, vatandaşlığı ve evliliği ile Türkiye gündeminden birtürlü düşmeyen Merve Kavakçı, dinci basının da magazin malzemesi oldu.

Kendisi gibi ABD vatandaşı olan Bekir Yıldırım ile yaptığı evliliğin hülle mi, yoksa aşk evliliği mi olduğu tartışılan Merve Kavakçı'ya destek veren dinci gazeteler, onunla ve yeni eşiyle yaptıkları röportajlarla da 'Merve'ye sahip çıkma yarışı'na girdiler.

Ancak yarışı Yeni Şafak Gazetesi kazandı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin dünkü sayısında, sürmanşetten 'Kavakçı'nın medyaya cevabı: Seviyorum, evlendim' başlığıyla yayınlanan ve Tacettin Ural imzasını taşıyan röportajda, ilk kez Yeni Şafak'a konuştukları belirtilen Merve-Bekir Yıldırım çiftinin, geniş olarak görüşlerine ve el ele fotoğraflarına yer verildi.

HEPSİ YALAN BUNLAR GERÇEK

Milli Gazete'de ise 'Merve'nin ağzından evliliğin öyküsü. Hepsi yalan bunlar gerçek' başlığıyla yapılan Merve Kavakçı röportajının bugünden itibaren yayınlanacağı duyuruldu.

Röportajın üst başlığında ise ‘‘Merve Kavakçı evliliğinden sonra ilk olarake gazetemize konuştu’’ denildi.

Ancak Milli Gazete bu yarışta bir gün geç kalmış oldu.

İç güvey değilim

Merve Kavakçı'nın yeni eşi Bekir Yıldırım, Yeni Şafak Gazetesi'ne yaptığı açıklamada içgüveysi ve kullanılan kişi olmadığını, aylardır Merve Kavakçı ve ailesinin peşinden koştuğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: ‘‘Gidiyor yalvarıyor, üstüne de 12 milyarlık yüzük alıyor. 'Aman' diyor 'Beni içgüveysi yapın' İşte bu, bunların akıllarının, vicdanlarının seviyesini gösteriyor. Merve Hanım'ı Amerika'da iken Washington Post gazetesindeki bir haberle tanıdım. Daha sonra onun desteklenmesi gerektiğini anlatan yazılar yazdım. Kendisine yazılar gönderdim. Merve ile temas kurma girişimim başladı ve öylece gelişti. Yani iddia ettikleri gibi son bir kaç haftanın işi değil.’’ Patent Dairesi'nde çalıştığını da belirten Bekir Yıldırım, medya mensuplarının tacizinden de yakındı.

Bu pozu çok seviyor

Merve-Bekir Yıldırım çifti balayında diğer yeni evliler gibi başbaşa kalmak yerine, aşk evliliği yaptıklarını kanıtlamak için vakitlerini İslamcı basına röportaj vererek geçiriyor. Bekir Yıldırım, 'hülle mi aşk mı?' tartışması başlatan gizli nikahın ardından, 3'üncü eşi Merve Kavakçı ile çıktığı balayında ikinci eşi Dr. Ceyda Atalay ile yaklaşık iki yıl önce çektirdiği mutluluk fotoğrafının benzerini için kameralara gülümsedi. Bekir Yıldırım'ın iki mutluluk fotoğrafı arasındaki fark bu kez kendisinin ayakta olması, Dr. Ceyda'nın yerini ise Merve Kavakçı'nın alması oldu.

Çocuklarım Bekir'le iyi anlaşıyor

Merva Kavakçı Yıldırım, Yeni Şafak Gazetisi'ndeki söyleşisinde, diğer kadınlardan tek farkının başındaki örtü olduğunu söyledi. Kendisine Yaşama hakkı vermek istemeyenleri de anlaşamadığını belirten Kavakçı, ‘‘Bu kadar yolsuzluk, hırsızlık var, hainlik yaharlar var. Neden Merve Kavakçı'ya uğraşıyorlar’’ dedi, şöyle devam etti: ‘‘Çocuklarım evliliğe olumlu yaklaştılar. Çocuklarım Bekir'le çok iyi anlaşıyor. Bekir çocuk psikolojisinden anlıyor. Düğün çok keyifliydi. Çünkü basının olmaması, çok yakın çevremle birlikte bulunmak çok iyiydi. Düğün hazırlıklarını şifreli yürüttük.’’

YAŞANANLAR TESADÜF DEĞİL

Kavakçı, röportajında evinin basılmasının, Yeni Asya Gazetesi sahibi Mehmet Kutlular'ın gözaltına alınmasının ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesinin tesadüf olmadığını da belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!