Sevdiklerini korumak için ne kadar ileri gidersin?

Güncelleme Tarihi:

Sevdiklerini korumak için ne kadar ileri gidersin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

‘Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru’, Türkiye’deki gündeme gönderme yaparcasına “Sevdiklerini korumak için ne kadar ileri gidersin?” sorusunun cevabını arıyor.

Haberin Devamı

Benedict Cumberbatch / John Harrison

Yeni kötü olmak gurur verici

Star Trek için denemenizi cep telefonuna kaydettiğiniz doğru mu?
- Benden deneme çekimi istediklerinde menajerim çılgına dönmüş ve çok heyecanlanmıştı. “Kaydı hemen yapman gerek” dedi. Ama terslikler başladı. Önce teknoloji beni yolda bıraktı. Piller çalışmıyor, video kamera kapanıp duruyordu. En iyi arkadaşımın yardımını almak için Londra’ya gittim. Çocukları arkada uyurken biz mutfak lambasıyla sahneleri çektik. Sonuçta J. J. Abrams bir e-posta gönderdi ve “Gelip oynamak ister misin?” diye sordu. Yanıt için düşünmeme bile gerek yoktu.

Serinin fanatiklerinden miydiniz?
- Hemen hemen bütün dizilerini ve filmlerini izlemiştim ama hiç tutkulu bir hayran olmamıştım. Yine de Star Trek’in yeni kötüsü olmak gurur vericiydi.

Haberin Devamı

Canlandırdığınız karakterin önceki kötü karakterlerden farkı ne?
- Hareketlerinde gerçek bir hesap ve zekâ var. Aynı zamanda yırtıcı bir savaşçı. Örneğin yakın dövüş yapıyor ve silah kullanıyor. İnanılmaz dövüş sahneleri çektik.

Yani siyasi bir savaşa mı geçiyor?
- Evet, bir ideoloji için savaşıyor. Ona sorsanız kendini teröristten çok, özgürlük savaşçısı olarak tanımlar.

Dövüş sahnelerinden söz ettiniz. Nasıl bir fiziksel hazırlık yaptınız?
- Günde beş öğün yemek yeterliyken, bir buçuk ayda günde 4 bin kalori tüketmeye başladım.

Neden?
- Fiziğimin görüldüğü bir sahne için gerekliydi. O kadar büyük bir popom yok ama o bile şekle girdi. Bir aylık bir zamanda göğüs çevrem 96 santimden 106 santime çıktı. Damarlarımda çok fazla oksijen dolaşmaya başladı.

Tehlikeli sahneleriniz oldu mu?
- Zihni ve bedeni formda olan birçok oyuncu gibi ben de ağır aksiyon sahnelerinin çoğunda kendim oynamak istedim. Çektiğimiz bazı tehlikeli sahneler arasında bir iple saatte 25 kilometre hızda çekilip bırakılarak yerde sürüklenmek vardı. Martin De Boer isminde muhteşem bir dublörüm olduğunu da söylemem lazım.

/images/100/0x0/55ea475bf018fbb8f875a428

Haberin Devamı

J. J. Abrams / Yönetmen

Hiçbir zaman Star Trek hayranı olmadım

Devam filmleri çoğu kez hayal kırıklığı yaşatır. Sizin için bu işe girmek zor muydu?
- Bazen bir devam filmi izliyorum, diğer filmi yeniden izlediğimi düşünüyorum. Bu nedenle işi bağımsız bir bakış açısıyla çözmeye çalıştım. Ayrıca yeni film her yönüyle bir öncekinden çok daha büyük oldu. Özellikle hikâyesi çok çekici: Sevdiklerini korumak için ne kadar ileri gidersin?” sorusuna yanıt arıyor.

‘Star Trek’ hayranı olmadığınızı söylüyorsunuz. O halde filmi niye kabul ettiniz?
- Evet, hiçbir zaman Star Trek hayranı olmadım. Ama sorduklarında kendimi “evet” derken buldum. Aslında bahsettiğim bu durum, hikâyeyi bir Star Trek hayranının değil de bir sinema izleyicisinin bakış açısıyla anlatmamı sağladı.

Haberin Devamı

Peki filmi üç boyutlu çekme konusunda isteksiz olduğunuz doğru mu?
- Üç boyut izlerken tam olarak göremiyorum. Başım ağrıyor. Gözlükten nefret ediyorum. Ama biz filmi anamorfik lensle çektik. Daha sonra 3D’ye dönüştürdük. Yani filmi önce kendi istediğim gibi çektim, sonra üç boyutla güçlendirdim.

/images/100/0x0/55ea475bf018fbb8f875a42a

Chris Pine / Kaptan Kirk

Kendimi izlemek tam bir felaket!

Efsane karakter Kaptan Kirk bu kez nasıl çıkıyor karşımıza?
- Çok eğlenceli ama birçok açıdan da kontrolsüz. Olaylara, “Her şey yolunda. Bununla başa çıkabilirim” diyerek yaklaşıyor. Bunlar da onu sevmemi sağladı.

Bu devam filminde neler değişti?
- İlk film karakterlerin ortak deneyimi ve bu yolculuğa çıkmak üzere olan bir aile üzerineydi. Oysa bu film bireylerin kendi yolculuklarına çıkmaları üzerine.

Haberin Devamı

Peki Kaptan Kirk nasıl bir değişim geçiriyor?
- Kendi düşmanlarımla yüzleşiyorum. Kısa süre içinde dizlerimin üstüne çöküp kendi kişisel kuşkularımla yüzleşiyorum: “Ben lider olmaya layık mıyım?”

Star Trek’in büyük bir hayran kitlesi var. Siz hiçbir şeye böyle tutkuyla bağlandınız mı?
- Uzun yıllar beyzbol oyuncusu olmak istemiştim. Fanatik bir taraftardım. Sonra spor konusunda vasat olduğumu fark edip kısa sürede ilgimi kaybettim.

Kendinizi izlerken neler hissettiniz?
- Öncelikle kendimi beyazperdede izlemek tam bir felaket. Kendimi sonsuza kadar eleştirebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!