Sessiz şahidin gözleri

Güncelleme Tarihi:

Sessiz şahidin gözleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sağır ve dilsiz Battal Aymandır, üvey annesi ile kız kardeşinin yasak ilişkilerinin farkına varmasaydı, şimdi yaşıyor olacaktı.

Sarıgazi'de bir markette çalışan 26 yaşındaki Karakaş Aymandır'ın yaşamı, pazarcı Turabi Tulum'u tanıdıktan sonra altüst oldu. İlk eşinden boyunca çocukları olan Mehmet Aymandır'la evlendiğinde 17 yaşındaydı. Aralarında yaş farkı vardı. Kafaları uyuşmuyordu. Mutsuzdu. Gönlünü, pazarcı Turabi'ye kaptırması çok sürmedi.

Turabi'nin tezgâhı, kocasının ayakkabıcı dükkânından 50 metre ilerideydi. Kaçamak bakışlarla başlayan ilişkileri çılgın bir beraberliğe dönüştü. Tam bu sıralarda, kocasının ilk eşinden olan kızı Elif, imam nikâhlı kocasından ayrıldı. Baba evine geri döndü. Evde, aklı başında bir kadının olması Karakaş'ı önceleri endişelendirdi. Üstelik, evli sevgilisi Turabi Tulum, Elif'e de göz koymuştu. Elif'le de ilişkiye girmek istediğini, hiç çekinmeden söyledi Karakaş Aymandır'a.

İlişki yumağı

Bu çılgın teklife önce direndi, ama sevgilisini kaybetmemek için kabul etti. İki kadın, Turabi Tulum ve arkadaşı Murat Coşkun ile buluşup ormanlık bir alanda beraber oldular. Elif, bu birliktelikten 2 milyon lira aldı. Üvey anne ve 18 yaşındaki Elif Aymandır, para karşılığı bu iki erkekle, dönüşümlü olarak sık sık birlikte olmaya başladılar. Üvey annesi ile kız kardeşinin gündüzleri sık sık evden ayrılmaları, pazarcı Turabi ve arkadaşları ile buluşup ortadan kaybolmaları, kısa süre içinde, 19 yaşındaki sağır ve dilsiz Battal Aymandır'ın dikkatini çekti. Battal, işaretlerle konuyu üvey annesine açtı ve babasını uyaracağını söyledi.

Üvey oğluyla da yattı

4 çocuk annesi Karakaş Aymandır, üvey oğlunun ilişkilerini fark ettiğini sevgilisi Turabi ve Elif'e açtı. Kafa kafaya verip bir çıkış yolu aradılar, ama bulamadılar. Pes etmeye hiç niyeti olmayan Karakaş Aymandır, sorunu tek başına çözmeye karar verdi. Üvey oğlunu da bu ilişki yumağına çekip, konuşmasını engelleyecekti. Tüm kadınlığını kullanıp Battal'ı baştan çıkarttı. Yatağa girecekleri günü dikkatle planladı. Üvey kızı evde olduğu bir gün, Battal'la ilişki kurdu. Elif Aymandır, sanki bir tesadüfmüş gibi, üvey annesi ile ağabeyini yatakta yakaladı. Artık Battal da bu kirli ilişkilere bulaşmıştı. Ve babasına hiçbir şey açıklayamayacaktı. Karakaş Aymandır, hem üvey oğlu Battal ile, hem pazarcı sevgilisi ile, hem de sevgilisinin arkadaşları ile birlikte oluyordu. Sadece Turabi'yi seviyordu. Üvey oğlunu öldürme fikrini Turabi'ye açtı. Ocak ayının ilk günü havanın güzel olması, işlerini kolaylaştırdı. Karakaş Aymandır, sevgilisi Turabi, üvey oğlu Battal, kız kardeş Elif ve Murat Coşkun, Şile yolunda bulunan Kayalıdere mevkiine gittiler. Ormanlık alanda piknik yaptılar. İnfaz saati geldiğinde Turabi Tulum, sağır ve dilsiz genci oyun oynamak bahanesi ile yere yatırdı. Yanlarında getirdikleri iple Battal Aymandır'ın elleri ve ayaklarını bağladılar. Önce boğup, ardından bıçakladılar. Cesedini, vahşi hayvanların yol kenarına sürüklememesi için bir ağaca bağladılar.

Babası kahroldu

Mehmet Aymandır, oğlunun eve dönmemesi üzerine Sarıgazi Jandarma Karakolu'na müracaat etti. Battal'dan haber alınamadı. Olayın etkisinden kurtulamayan Elif, cinayeti babasına anlatacağını söyleyince üvey annesi çılgına döndü. Onu da aynı şekilde öldürteceğini söyledi. Genç kadın vicdan azabından kurtulamıyordu. Babasına, ‘‘Telefonla biri arayıp, kardeşimi pazarcı Turabi'nin öldürdüğünü söyledi’’ dedi. Genç kadınla babası jandarmaya giderek Turabi Tulum hakkında şikâyetçi oldular. Jandarma, pazarcı Turabi'yi gözaltına aldı. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Tulum, ceset bulunamadığı için serbest bırakıldı.

Ceset bulunuyor

23 Şubat'ta ormanda kesim yapan işçiler, çamaşır ipi ile ağaca bağlanmış bir ceset bularak Ömerli Jandarma Karakolu'na başvurdular. Cesedin Battal Aymandır'a ait olduğu saptandı. Önce baba Mehmet Aymandır'ın, daha sonra da kız kardeş Elif'in ifadesine başvuruldu. Çelişkili ifadeler veren genç kız, sorgu sırasında ağabeyini üvey annesinin talimatı ile öldürdüklerini itiraf etti. Turabi Tulum, Murat Coşkun ve Karakaş Aymandır cinayet iddiasını kabul etmediler. Genç kadının verdiği ifadelere dayanılarak Üsküdar Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan sanıklar, tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Ağabeyimi okşar parasını alırdı

13 yaşında imam nikâhıyla evlendiği kocasından ayrıldıktan sonra beş yıl boyunca üvey annesi tarafından erkeklere para karşılığı satıldığını ileri süren Elif, jandarmadaki ifadesinde ‘‘Üvey annem, ağabeyimle birlikte olarak olanları babama anlatmasını engelliyordu. Ağabeyim kazandığı parayı üvey annemize kaptırırdı. Son zamanlarda parayı iç çamaşırının içine saklar, fakat üvey annem ağabeyimi okşamak bahanesi ile parayı bulup alırdı’’ dedi.

Oğlum iftira kurbanı

Evli ve iki çocuk babası Turabi Tulum'a ailesi sahip çıktı. Baba Hacı Tulum, ‘‘Oğlum iftira kurbanı. Suçlu olsaydı, serbest kalınca kaçardı. O kız, oğlumu yakmaya çalışıyor’’ dedi. Pazarcı Turabi'nin 12 yıllık karısı Meral Tulum da kocasına son derece güvendiğini belirterek, ‘‘Kocam cinayet işlemiş olamaz. O bir kaza bile yaptığında günlerce etkisinden kurtulamaz. Bilemediğimiz bir nedenle kocama iftira attılar’’ dedi.

Cinayeti reddettiler

Üvey anne Karakaş Aymandır, jandarmada verdiği ifadesinde, ‘‘Ben Turabi ile ilişkide bulundum. Üvey kızım da Turabi ve arkadaşları ile ilişkide bulundu. Ancak Battal'ın öldürülmesi ile ilgim yok. Olayın nasıl olduğunu bile bilmiyorum. Suçsuzum’’ diyerek iddiaları reddetti. Yapılan sorgulamalarda pazarcı Turabi Tulum ve İTÜ'de memur olarak çalışan Murat Coşkun, iki kadınla yasak aşk yaşadıklarını kabul ederken cinayetle ilgilerinin olmadığını öne sürdüler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!