‘Sessiz Çığlık’ Gezi Parkı’nda

Güncelleme Tarihi:

‘Sessiz Çığlık’ Gezi Parkı’nda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Balyoz davası tutuklularının aileleri ve yakınları, Ankara ve İstanbul’da yaptıkları “Sessiz Çığlık” eyleminde, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek verdi.

Haberin Devamı

Vardiya Bizde Platformu adı altında birleşen aileler, İstanbul, Beşiktaş’taki Demokrasi Anıtı önünde toplandı. “Balyoz tutsaklarından Gezi direnişine selam olsun, adalet, eşitlik, özgürlük mücadelemiz birdir” pankartı açan grup adına açıklama yapan Elif Uyanık, şunları söyledi: “Vardiya Bizde Platformu olarak, Gezi Parkı’na sahip çıkma adına halkın sesi olan kahramanlara sesleniyoruz. Doğaya, insan hak ve özgürlüklerine, onurlarına, adalet ve vicdana, çağdaş düşünce eğitim ve yaşam tarzına yönelik saldırılara karşı başlattığınız eylemi saygı ile selamlıyoruz. Uzun zamandır içimize akıttığımız sessiz çığlığımızın sesi oldunuz. Sizleri, canı gönülden destekliyoruz” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla Gezi Parkı’na yürüyüp, direnişçilere destek verdi.

Haberin Devamı

ADALET İÇİN BİR IŞIK

Ankara, Sakarya Meydanı’nda her cumartesi toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, “Hukuk ve Adalet için yürekten bir ışık” pankartı açtı. Harbiye Marşı’nı okuyan ailelere, çevredekiler de destek verdi. Eyleme katılanların bazıları, “Başkentte polis gazıyla hava kirlendi. Başkent’teki gazı temizliyoruz” diyerek oda parfümleri sıktı. Aileler adına yapılan açıklamada, Taksim Gezi eylemine gönderme yapılarak, “Çoğunluğunu gençlerimizin oluşturduğu eylem, demokrasimize, toplumsal, bireysel hak ve özgürlüğümüze, özel yaşamımıza, ülkemizin iç ve dış güvenliğinin tehlikeye atılmasına, baskıcı, dikta, yönetimine karşı yapılan haklı bir direniş olduğuna inanıyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!