Sesi kesildi

Güncelleme Tarihi:

Sesi kesildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 01:39

Pentagon, Tora Bora'da tespit edilen Usame Bin Ladin'in telsiz konuşmalarının kesildiğini bildirdi. ABD yetkilileri, Bin Ladin'in ‘ölmediyse’ Pakistan'a kaçmış olabileceğini söylediler.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Usame bin Ladin'i arama çalışmalarının, giderek umutsuz hale geldiğini belirtti. Pentagon, daha önce Tora Bora bölgesinde tesbit edilen Bin Ladin'in telsiz konuşmalarının kesildiğini açıkladı. Bunun gelişme üzerine Savunma Bakanlığı, Bin Ladin'in ‘ölmediyse’ bölgeden kaçmış olabileceği üzerinde durmaya başladı. Bir Pentagon yetkilisi, ‘‘Bin Ladin'in telsiz konuşmalarıyla bulunan izi, bu konuşmaların kesilmesiyle tamamen yitirildi. Artık nerede olduğu konusunda en ufak bir fikrimiz bile yok’’ dedi.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Bin Ladin
ve Taliban Lideri Molla Ömer'i arama operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Taliban karşıtı güçler, ülkenin orta kesimleri ve Pakistan sınırına yakın yerlerdeki dağlık bölgelerde bulunan tüm mağara ve oyuklarda Bin Ladin ve Molla Ömer'i ararken, Amerikan istihbarat servisi elemanları da ipucu elde etmek için, Taliban ve El Kaide örgütü militanlarını sorguluyor.

PAKİSTAN'A BİRLİK

ABD, Bin Ladin Pakistan'a kaçmış olabileceği düşüncesiyle de, özel birliklerini Pakistan'a gönderdi. ABC televizyonunun haberinde, CIA ajanlarının, tutukevlerinde esir ve tutukluların sorgularına yardımcı olmak için Pakistan'a gittiği belirtildi.

LİNÇ EDECEĞİZ

Bin Ladin
ile Molla Ömer'in, Kuzey İttifakı komutanlarıyla, rüşvet karşılığı anlaşarak kaçmış olabilecekleri ihtimali de göz ardı edilmiyor. Tüm bu belirsizliklerin ortasında, Molla Ömer'in, bol silah ve cephanenin yanısıra fotokopi ve faks cihazlarının da içinde bulunduğu kırtasiye malzemelerini de yanına alarak, 500 korumasıyla birlikte bir mağaraya sığındığı öne sürülüyor.

Kandahar İstihbarat Şefi Hacı Gülalayı, Molla Ömer'in kentin 150 kilometre kuzeybatısındaki Bagran köyü yakınındaki mağaralarda saklandığını söyledi. Gülalayı, takip ettikleri Molla Ömer'i, korumalarını saf dışı bıraktıktan sonra, yakalayıp linç edeceklerini belirtti.

BARIŞ GÜCÜNE ONAY

Afgan yetkililer, 5 bin askerlik uluslararası barış gücünü ilke olarak kabul ettiklerini açıkladılar. Savunma Bakanlığı yetkilileri, başkent Kabil'e gelen İngiliz general John McColl ile yapılan çetin müzakerelerden sonra, Afgan yöneticilerin ilke olarak 5 bin kişilik uluslararası güce onay verdiklerini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!