Sertifikasız akupunkturcu kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Sertifikasız akupunkturcu kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2004 12:09

Üniversitelerden akupunktur eğitim sertifikası almayan doktor akupunktur tedavisi yapamayacak.

Haberin Devamı

Akupunktur yöntemini hastalıkların tedavisinde uygulanan bilimsel bir çalışma olduğunu kabul eden Sağlık Bakanlığı, akupunktur eğitimi vermeleri için üniversitelere yazı yazdı.

 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzası ile Ankara, Çukurova, Pamukkale, Akdeniz, Ondokuz Mayıs, Gazi, İstanbul ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerine akupunktur eğitimiyle ilgili yazı gönderildi.

 

Bakanlık bünyesinde oluşturulan Bilim Komisyonu'nun akupunktur eğitiminin tıp fakülteleri ile eğitim hastaneleri tarafından verilmemesi yönünde aldığı kararı anımsatan Ünüvar, akupunktur eğitimi vermek isteyen üniversitelerin hazırlıklarını tamamlayarak Bakanlığa başvurmasını istedi.

Haberin Devamı

 

Ünüvar, Bakanlık bünyesinde oluşturulacak komisyonun başvuruyu inceleyeceğini, uygun görülmesi halinde akupunktur eğitimi düzenleme yetkisi verileceğini kaydetti.

 

Doktorlara akupunktur eğitimi verecek üniversite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen akupunktur yöntemlerini öğretecek.

 

Daha önce Gazi Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi dışında doktorlara akupunktur eğitimi vererek sertifikalandırmıştı. Bakanlık ise Gazi Üniversitesi'nin verdiği sertifikaları geçersiz saymıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!