Serinlemek için girdiği denizde boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Serinlemek için girdiği denizde boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 10:47

KARTAL'da serinlemek için denize giren 18 yaşındaki Murat Çelik boğularak hayatını kaybetti. Gözleri önünde boğulan gencin arkadaşları sinir krizi geçirdi.

Kartal Sahiline dün saat 18.00 sıralarında gelen Murat Çelik, Özgür Yıldız ve Fikri Gökay bir süre balık tuttu. Arkadaşlarının yüzme bilmediğini söylediği Murat Çelik bir süre sonra serinlemek için üzerini çıkararak denize girdi. Kıyıdan birkaç metre uzaklaşan Murat Çelik bir süre sonra denizde çırpınmaya başladı. Özgür Yıldız ve Fikri Gökay, arkadaşlarının boğulduğunu anlayınca çevredekilerden yardım istedi.

Ancak Murat Çelik kısa sürede gözden kayboldu. Yardıma gelenler hemen polise haber verdi. Polis ekipleri Murat Çelik’in cesedinin bulunması için deniz polisini aradı. Kısa süre sonra olay yerine gelen deniz polisine bağlı ekipler, Murat Çelik’in cesedine ulaşmak için çalışma başlattı. Deniz polisine bağlı iki dalgıç Murat Çelik’in gözden kaybolduğu noktada arama yaptı. Yaklaşık 10 dakika sonra Murat Çelik’in cansız bedeni bulundu.

Dalgıçların deniz polisine ait tekneye çıkardığı Murat Çelik’in cesedi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Murat Çelik’in arkadaşı Fikri Gökay da ifadesinin alınması için polis merkezine götürülürken sinir krizi geçirdi. Ayakta durmakta
zorluk çeken Fikri Gökay, polis ekipleri tarafından taşınarak ekip otosuna bindirildi.

Bir görgü şahidi, vatandaşların kıyı şeridinin dolgu olduğunu bilmeyerek denize girdiklerini belirterek, “Bu kıyılarda su derinliği fazladır. Az ilerde gençleri uyarmıştım ‘dikkat edin’ diye, buraya gelince bu olayla karşılaştım. Balık tutarlarken gençlerden biri denize girmiş ve boğulmuş” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!