Şeriatcı Milli Görüs takipte

Güncelleme Tarihi:

Şeriatcı Milli Görüs takipte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi’nin 2009 raporunda, Milli Görüş’ün ülkedeki anayasal düzenle bağdaşmayan ve şeriat sistemini hedefleyen en büyük grubu oluşturduğu yer aldı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Radikal dinci bazı Müslüman gençlerin faaliyetlerini takip ediyoruz” dedi.

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Heinz Fromm dün düzenledikleri basın toplantısı ile Anayasayı Koruma Dairesi’nin 2009 yılı raporunu kamuoyuna tanıttı. Bakan de Maiziere, Almanya için uluslararası terör gruplarının tehdidinin var olduğunu açıkladı. Bakan ayrıca, Almanya’da şeriatı isteyen bazı kurum ve derneklerin de bulunduğuna işaret ederek, “Almanya’nın anayasal düzenine uymayan bazı dernek ve kurumlar var. Bunlar içinde en büyük grup ise İslam Toplumu Milli Görüş’tür. Milli Görüş’ün Almanya genelinde 29 bin üyesi bulunuyor” dedi.
Raporda Milli Görüş yöneticilerinin yapılan toplantılarda ılımlı görüntü sergilemelerine rağmen bazı yöneticilerinin de, İslami bir toplum yaratma çabası içinde olduğu bilgisi de yer aldı. Bakan de Maiziere, terör örgütü El Kaide’nin Almanya’da faaliyetlerini 2009’da artırdığını ve kendisine militan kazanmaya çalıştığını belirtti. Bakan de Maiziere, “Radikal dinci bazı Müslüman gençleri ve İslam dinini seçen Alman kökenli gençlerin faaliyetlerini takip ediyoruz. Ayrıca hangi ülkelere gittiklerini de izlemeye çalışıyoruz” dedi.
Yayınlanan Anayasayı Koruma Dairesi 2009 Raporu’nda terör örgütü PKK’ya da yer verildi. Terör örgütü PKK’nın ve onun devamı niteliğindeki Kadek ve Kongra-Gel ve gençlik örgütü Komalen Ciwan’ın farklı stratejiler izlediğine dikkat çekildi. Bu örgütlerin şiddet yanlısı olmadığı görüntüsü vermeye çalışmasına rağmen şiddet kullandıklarına raporda yer verildi. Raporda, PKK’nın gençlik örgütü Komalen Ciwan’ın 2009’da Almanya’nın çeşitli merkezlerindeki Türk kurumlarına yönelik saldırılar düzenlediği de yer aldı. Yasadışı radikal solcu Türk örgütlerinden DHKP-C, TKP/ML ve MLKP’nin faaliyetleri de rapora girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!