Seri katiller davasında bir anne: Ne olur af çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Seri katiller davasında bir anne: Ne olur af çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 16:06

Değişik illerde bir hafta içinde toplam 7 kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaraladıkları iddia edilen ve kamuoyunda “seri katiller” olarak bilinen Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan’ın duruşmasına, öldürülen Enver Ayçık’ın annesi Ayşe Ayçık’ın, “Anneler benim gibi acı görmesin, ne olur af çıkmasın” sözleri damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, Gölbaşı’daki benzin istasyonunda öldürülen Enver Ayçık’ın babası Ali ve Annesi Ayşe Ayçık ile yine aynı benzin istasyonunda öldürülen Necati Yücel’in kardeşleri Kasım ve Rıza Yücel müdahil olarak katıldı. Ankara Barosu’nun sanık Mehmet Karahasan için tahsis ettiği avukat Hakan Durlanık’ın mazaret bildirmeksizin duruşmaya katılmaması nedeniyle, sanık Karahasan’ın savunması alınmadı. Hakim Şaban Kırcı, savunmayı “suçun niteliği açısından” avukat gelmediği için almadıklarını belirtti.

Müdahiller duruşma salonundaki yerlerine alınırken, Enver Ayçık’ın annesi Ayşe Ayçık, sanık Yiğit Bekçe’nin üzerine yürümek istedi. Ancak güvenlik güçleri buna engel olurken, Mahkeme Başkanı Şaban Kırcı, “biliyoruz, acılarınızı da biliyoruz. Kanun, nizam neyse o yapılacak, yapılıyor” diyerek, mahkemenin seyrine müdahale niteliği taşıyabilecek eylemlerden kaçınılması konusunda uyarıda bulundu. Anne Ayçık, “Benim gibi annelerin ciğerleri yanmasın. Anneler benim gibi acı görmesin, ne olur af çıkmasın” dedi.

Sanık Bekçe, daha önce verdiği ifadeleri tekrarlayarak, Gölbaşı’daki benzin istasyonunda kendisinin silah sıkmadığını sadece boş kovan topladığını söyledi. Bekçe, eylemleri gasp amaçlı yaptıklarını belirtirken, çeşitli türde uyuşturucu kullandıklarını da dile getirdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde, inşaatlarda çalıştıkları sırada tanıştıkları belirtilen Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan'ın, Bursa'nın Gemlik ilçesinde Balık Pazarı semtinde Melih Süren'i yaraladıkları, Bursa-Yalova girişinde Hüseyin Çalışkan'ı, Kocaeli D-100 Karayolu üzerinde Özcan Pişmaniye'de Fatih Kılıç'ı, Sakarya Hendek Kargalahanbaba mevkinde Mehmet Çakır’ı öldürdükleri ve Dursun Dere'yi yaraladıkları, Mersin'in Erdemli ilçesi Tömük kasabasında Özcan Köse'yi, Mersin'in Tarsus ilçesi Çukurbağ mevkinde, TEM otoyolu üzerinde Bekir Ciritci'yi öldürdükleri belirtildi.

İddianamede ayrıca, Bekçe ve Karahasan'ın, Mersin'in Tarsus ilçesinde işlenen olayın ardından bu olayda yağma yoluyla ele geçirdikleri 33 NZ 802 plakalı araçla E-90 Karayolu'nda Ankara Gölbaşı yönüne geldikleri, Gölbaşı ilçesine yaklaştıkları Shell petrol istasyonundan, araca 20 YTL tutarında benzin aldıkları, bu durumun işyeri kamera kayıtlarına yansıdığı kaydedildi. Bekçe ve Karahasan'ın, daha sonra yol üzerinde bulunan AYPEK petrol istasyonuna gelerek, gece vardiyasında bulunan Enver Ayçık ve Necati Yücel’e 8-10 el ateş ederek öldürdükleri belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!