Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL

Erol Eti ve Kerim Kılıçarslan yönetiminde çalışmalarını sürdüren resim atölyesinin öğrencilerinin tablolarından oluşan sergi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde sürüyor. Sergide Eti ve Kılıçarslan'ın yanısıra Dürnaz Akşit, Nurgül Akyüz, Sinan Göksel, Ahu Kanığ, Erdal Kelsoy, Kemal Mahirel, Sefer Memişoğlu, Hakan Şentürk, Ömer Uluhan ve Bülent Yuvacan'ın da yapıtları da yeralıyor.

ŞANLIURFA Valiliği tarafından düzenlenen Dirilen Şehir Şanlıurfa konulu resim, fotoğraf ve el sanatları sergisi Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde 25 Haziran'a kadar devam ediyor. Sergide, Şanlıurfa'yı konu alan fotoğraflar ve Şanlıurfa el sanatlarından örnekler yeralıyor.

HAYRETTİN Sönmez ve Marlen Tekirdağlıcan'ın yapıtlarının yeraldığı karma resim sergisi 5 temmuz tarihine kadar görülebilecek.

ANKARA

Türk Amerikan Kültür Derneği Sergi Salonu'nda derneğin resim kolu öğrencilerinin sergisi sürüyor. Çok sayıda yeni ismin katıldığı sergide özellikle manzara ve doğa görüntülerindeki başarılı çizgiler dikkat çekiyor.

Türkiye Emlak Bankası Sanat Galerisi'nde Tansel Türkdoğan'ın resim sergisi sürüyor. Sanatçının soyuta uzanan çalışmalarında kendine özgü uslubu dikkat çekiyor. Sergi 8 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

Başak Sigorta Sanat Galerisi'nda karma resim sergisi sürüyor. Aralarında Fikriye Atik, Erol Çatal, Şule Öncel, Emel Sezer ve Ayten Timuroğlu gibi isimlerin bulunduğu sergi 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde Haluk Gey'in resimleri sergileniyor. Sanatçının çalışmaları 25 Haziran tarihine kadar görülebilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olduktan sonra resim çalışmalarına ağırlık veren sanatçı ilk kişisel sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

İTÜ Evi Sanat Galerisi Yavuz Bozkurt'un resimlerini sergiliyor. Yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı soyuta yaklaşan çizgileri ile yeni çalışmalarını sergiliyor. Sergi 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

İZMİR

Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen Dr.Önder Erkarslan fotoğraflarını Princess Oteli A Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Dr. Erkaslan'ın insan, mekan ve obje ilişkisini günümüzün anlayışına paralel bir anlatımla objektifinden yansıttığı fotoğrafları 23 Haziran'a kadar gezilebilir.

COŞKU Sanat Galerisi, Fatma Işık'ın eserlerinden oluşan sergiyle sezonu kapatıyor. Çok sayıda karma sergiye de katılan Ayşe Işık'ın tuval üzeri yağlıboya ve kağıt üzeri suluboya resimlerinden oluşan sergisi 29 Haziran'a kadar gezilebilecek.

APHRODIE Sanat Merkezi, sezonun son sergisinde çok ilginç bir karma sergiyi konuk ediyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu, İsmail Yalçın, Selçuk Togul, Philip O'Reilly, Akın Yıldırım, Rima Farah, Kevin Jackson, Nalan Solmaz Bayar, Gülperin Sertdemir, Hülya Yalçın, Ahmet Yeşil, Tuncay Topçu, Güzin Eye Dündar, Neveser Aksoy, Nevbahar Aksoy, Sevil Yetkin, Jak Edizel, Erhan Ogan, Nuça Benmayor, Gülselin Çağıroğlu, Fatma Eye, Lynette O'Reilly ve Gülseren Güvenilir'in toplam 63 eserinin bulunduğu sergi 30 Haziran'a kadar açık kalacak.

TCDD Müzesi Sergi Salonu bu kez karma sergiye evsahipliği yapıyor. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim elemanlarından Zafer Aytekin ve Ahmet Özkan ile Çankkale 18 Mart Üniversitesi'nden Mustafa Hoşnut'un çalışmalarının yer aldığı sergi, 24 Haziran'a kadar açık kalacak.

ÇALIŞMALARINI kendi atölyesinde sürdüren ressam Birsen Egeli, ikinci kişisel sergisi Konak İş Bankası Sergi Salonu'nda açtı.

Sanatçı, yağlı boya, pastel ve suluboya tekniklerini kullandığı eserlerinde natürmort ve peysaj konularını işliyor. Sergi 25 Haziran'a kadar izlenilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!