Serdar Ortaç hapisten çıkamadı

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaç hapisten çıkamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Askere gitmemek için hile yaptığı iddiasıyla tutuklanan Serdar Ortaç, dün Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Mahkeme ve Askeri Savcılığı'nda Başsavcı Albay Enver Karakaş tarafından sorguladı. Tahliye istemi reddedilen Ortaç, Mamak Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

Tutukluluğa itirazı kabul edilmeyen ve tutukluluk hali devam eden Ortaç, savcılığa ifadeye girmeden önce, ‘‘Cumhuriyet'in 75'inci yılında Türk kanı taşımayan Ricky Martin yerine ben konser vermek isterdim. Ben, bana yakışmayan hiç birşey yapmadım. 5 gün sonra da Mehmetçik Vakfı yararına konser verecektim ama bunlar oldu. Kaderde varsa çekerim ama ben suçsuzum. Bana şans dileyin’’ dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Başsavcısı Albay Enver Karakaş, Ortaç hakkında, Askeri Ceza Kanunu'nun ‘‘askerlikten kurtulmak için hile yapmak’’ fiilini düzenleyen 81/1. maddesi uyarınca soruşturma yürütüldüğünü anımsattı. Ortaç'ın, hazırlık soruşturması aşamasında ifadesine başvurulduğunu belirten Başsavcı Karakaş, soruşturma sonunda dava açılabileceği gibi takipsizlik kararı da verilebileceğini söyledi.

SLOGANLI PROTESTO

Bu arada, Ortaç, Cezaevi'ne götürülürken, Anıttepe'de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Mahkemesi önünde toplanan yurttaşlar, ‘‘Mehmetçik senden nefret ediyor’’ diye slogan attı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!