Serbest kalan iki gençten polise işkence suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Serbest kalan iki gençten polise işkence suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 21:32

DİYARBAKIR'da önceki gün Yurtsever Demokratik Mücadele Meclisi’nin düzenlediği ‘Yola gelin’ yürüyüşünden sonra çıkan olaylarda gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan her ikisi de 17 yaşındaki M.Ç. ve D.T., polislerin kendilerine işkence yaptıklarını ileri sürdü.

Diyarbakır’da önceki akşam Yurtsever Demokratik Mücadele Meclisi’nin düzenlediği ve teröist Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı, ‘Yola gelin’ yürüyüşünün ardından bir grup eylemcinin polise motoloflu saldırıda bulunmasının ardından olaylar çıktı. Polisin gözaltına aldığı 11 kişi arasında bulunan D.T. ile M.Ç., olayla ilgilerinin bulunmadığını ve gözaltına alırken işkence gördüklerini öne sürerek İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurdu. Feci şekilde dövüldüklerini öne süren D.T. ile M.Ç., İHD Diyarbakır Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul’dan tatil için Diyarbakır’a gelen tekstil işçisi D.T., dayısının oğlu M.Ç. ile birlikte şehirde gezmek için evden çıktıklarını ve Koşuyolu Parkı’na geldikleri sırada, bir grup göstericinin polisle çatıştığını gördüklerini anlattı. D.T., gösterici ve polislerin üzerlerine doğru koşması üzerine paniğe kapıldıklarını ve kendilerinin de kaçmaya çalıştıklarını belirterek, “Polisler bizi yakaladı ve coplarla dövmeye başladı. Gözaltına alındık ve 3 gün Emniyet'te tutulduk. Olayla ilgimiz olmamasına rağmen polisler, içinde molotof olan bir çantayı sahiplenmemiz için bizi zorladılar. Daha sonra savcılığa çıkarıldık ve suçsuz olduğumuz anlaşıldı, serbest bırakıldık” dedi. D.T., sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!