Serbest bırakılan polis memuru önce dinlenecek sonra göreve başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Serbest bırakılan polis memuru önce dinlenecek sonra göreve başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 12:36

Teröristlerce kaçırıldıktan sonra Irak'ın kuzeyinden alınarak Türkiye'ye getirilen polis memuru Hakan Açıl'ı makamında kabul eden Şırnak Valisi Selahattin Aparı, "Polis memuru Açıl, izinli olarak memleketine gidecek. Bir süre dinlendikten sonra görevine geri dönecek" dedi.

Vali Aparı, kabulde yaptığı açıklamada, teröristler tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ı dün Habur Sınır Kapısı'ndan aldıklarını söyledi.

Açıl'ın gerekli sağlık kontrollerinden geçirildiğini ifade eden Aparı, “Bütün ihtiyaçları temin edildi. Dün gece babası ile birlikte Şırnak Polisevi'nde misafir edildi. Polis memuru Açıl, izinli olarak memleketine gidecek. Bir süre dinlendikten sonra görevine geri dönecek. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi yine bildiriyorum” dedi.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan polis memuru Açıl, 9 ekimden bu yana terör örgütünün elinde bulunduğunu ve bu 110 gün içerisinde çok zorluk çektiğini belirtti.

Teröristlerin elinde iken silahların üzerine doğrultulduğunu anlatan Açıl, şöyle dedi:  “68 günden beri Irak'taydım. Irak'a nasıl ve nereden götürüldüğümü bilmiyorum. Bu konuda sayın valime gerekli bilgileri verdim. Babamı gördüğüm zaman artık kurtulacağımı anladım ve çok duygulandım. Özgürlüğüme, aileme ve normal hayatıma döndüğüm için mutluyum.”

Vali Aparı, polis memuru Açıl'ı Valilik kapısına kadar uğurladı.

Polis memuru Hakan Açıl ve babası Muammer Açıl, daha sonra Şırnak'tan ayrıldı.

Hakan Açıl, 9 Ekim 2005 günü teröristler tarafından Şırnak'ın İdil İlçesi yakınlarında kaçırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!