Senin o çantaya paran yetmez

Güncelleme Tarihi:

Senin o çantaya paran yetmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:05

Televizyoncu Oprah Winfrey, 74 bin liralık bir çantaya bakmak isteyince satış sorumlusunun “Paranız o çantaya yetmez” tepkisiyle karşılaştı. Oprah, “Irkçılık hâlâ problem” dedi.

Haberin Devamı

ABD’li siyahi ünlü ‘talk şow’ yıldızı Oprah Winfrey, geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin başkenti Zürih’te ırkçı bir olaya maruz kaldığını anlattı. Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Oprah Winfrey, arkadaşı Tina Turner’ın düğünü için gittiği İsviçre’de yaşadığı olayı Entertainment Tonight programında anlattı. 24 bin 460 sterlin (yaklaşık 74 bin TL) değerinde olan çalınma tehlikesine karşı kilitli bir kabinde satışa sunulan çantaya bakmak istediğini söyleyen Oprah, başına gelen olayı şöyle anlattı: “Zürih’te tek başıma alışverişe çıktım, ismini burada açıklamayacağım bir mağazaya girdim. Bir kadına ‘Affedersiniz, şu çantayı görebilir miyim’ dedim. O ise ‘Hayır. O çanta senin için çok pahalı’ diye cevap verdi.”

‘IRKÇILIK HÂLÂ PROBLEM’

“Tekrar bakmak istediğimde kadın ‘Hayır hayır onu görmek istemezsiniz. Paranız o çantaya yetmeyecek’ deyip daha ucuz çantaları gösterdi. Üçüncü kez sordum, yine reddetti. Herhangi bir münakaşaya girmeden mağazadan ayrıldım. Yaşadığım bu deneyim ırkçılığın hâlâ bir problem olduğunu kanıtladı.”

Haberin Devamı

‘Mağazayı satın alacaktım ama...’

Winfrey, bir ara mağazadaki her şeyi satın almayı düşündüğünü, ancak mağaza görevlisinin prim kazanacağından bundan vazgeçtiğini söyledi. Mağaza yetkilileri yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek Oprah Winfrey’den özür diledi.

Stedman Graham’la evli olan Winfrey’in yıllık geliri 77 milyon dolar. Winfrey, 3 milyar dolar servetiyle Forbes dergisine göre en zengin 5’inci siyah.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!