Şener'in seçim otobüsüne cezaya inceleme

Güncelleme Tarihi:

Şenerin seçim otobüsüne cezaya inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 14:37

ULAŞTIRMA Bakanı Habib Soluk, Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener’in seçim otobüsüne yazılan cezada kasıt olmadığını ve konuyla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.

Soluk, ’Kanal İstanbul’ projesinden çıkan hafriyatın bir kısmının üçüncü havaalanının alt dolgularında kullanılacağını, bir kısmıyla Marmara Denizi’nde yapay bir ada oluşturulacağını ve bu adanın mesire amaçlı kullanılmasının düşünüldüğünü de söyledi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere dün memleketi Sivas’a gelen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, bugün Sivas- Ankara Karayolu üzerinde bulunan Çamlık Restaurant’ta basın mensupları ile kahvaltı toplantıda biraraya geldi. Anayasa gereği seçime 3 ay kala görevinden ayrılan Binali Yıldırım’ın yerine Ulaştırma Bakanlığı görevine atanan Soluk, Sivas bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener’in seçim otobüsüne Araç Denetim İstasyonu’nda kesilen 3 bin 500 liralık cezayı değerlendirdi. Abdüllatif Şener’den, "Başbakan yardımcımız" diye bahseden Soluk, şunları söyledi:

"Seçim otobüsüne yapılan o muameleyi biz inceletiyoruz. Konuyla ilgili valim de ayrıca ilgileniyor. Bizim seçimlerde herkese eşit davranmamızı, her türlü hizmetin kolaylaştırılması birinin gönderisinin veya ulaşım iletişiminin diğer birine asla tercih edilmemesini, herkese eşit mesafede olunmasıyla ilgili 17 Mart tarihinde 462 sayılı genelge ile ve yeni bir kanun ile belirledik. Ancak taşra teşkilatlarımızdaki bazı arkadaşlarımız sadece Sivas’ta değil başka yerlerde de benzer sıkıntılar yaşadığı için biz bu genelgeyi daha kısa ve anlaşılır derecede tekrar yeniledik. Bir kasıt ya da art niyet olması mümkün değildir. Buna yasalar da müsaade etmez bizde müsaade etmeyiz. Kaldı ki sayın Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener’in Türkiye’nin her köşesine ve Sivas’a hizmeti olan bir siyaset adamıdır. Böyle bir kasıt söz konusu değildir. Oradaki arkadaşımızın belki bir anlık başka araçlarla yaptığı denetimlerle bir zorlama olmuş olabilir. Ama biz konuyu araştırıyoruz. Bir kasıt olması söz konusu değildir. Art niyet yoktur. O görevli arkadaşımızın bir kusuru mudur yoksa gerçekten bir yasayı mı uygulamıştır incelemeler yapıyoruz."

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, ’Kanal İstanbul’ projesinden çıkan hafriyatın bir kısmının üçüncü havaalanının alt dolgularında kullanılacağını, bir kısmıyla Marmara Denizi’nde yapay bir ada oluşturulacağını ve bu adanın mesire amaçlı kullanılmasının düşünüldüğünü söyledi. Bakan Soluk sözlerini şöyle konuştu:

"Kanal İstanbul projesinden çıkan malzemenin Marmara’nın içerisine büyük bir ada kurulacak. Bir kısım hafriyat da Karadeniz’de özellikle kömür ocaklarının hoyrat görünüşlerinin yok edilmesin de, yeşillendirilmesin de ve çevrenin düzenlenmesi için kullanılacak. Projeden çıkan hafriyatın bir kısmı, yapılması planlanan havaalanının alt dolgularında kullanılacak, bir kısmıyla da Marmara Denizinde yapay bir ada oluşturulacak. Bu adanın mesire amaçlı kullanılması düşünülüyor. İki ayrı dolgu yeri oluşturulmasının amacı da bunun nakliye maliyetinin azaltılması içindir. Bu uzunlukta bir kanaldan çıkan malzemeyi en yakın kısımdaki denize nakil ederek masrafı azaltacağız."

Toplantı sonrası, inşaatı 5 yıldır devam eden fuar alanında incelemeler yapan Bakan Soluk, buradan Sivasspor tesislerine geçerek Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yöneticiler ile bir süre sohbet etti. Soluk, futbolculara ikram edilmek üzere bir tepsi baklavayı da Başkan Otyakmaz’a vererek Ankaragücü maçı öncesinde başarılar diledi. Soluk, yağmura rağmen kentteki incelemelerini devam ettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!