Şener Paşa'nın kanını sildirtmedi

Güncelleme Tarihi:

Şener Paşanın kanını sildirtmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 10:21

Şener Eruygur'un düştüğünü farkedip, görevlileri zamanında uyaran ve hastaneye kaldırılmasını sağlayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duvarlara sıçrayan Eruygur'un kanını silmek, duvarı boyamak isteyen görevlilere engel oldu.

Haberin Devamı

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nde beyin kanaması geçiren ve hastanede yakınlarını bile tanımakta güçlük çeken emekli Orgeneral Şener Eruygur'un düşme sırasında cezaevi duvarlarına sıçrayan kanını emekli Orgeneral Hurşit Tolon sildirtmedi.

 

Arkadaşının başına gelenlere son derece üzülen, tepki olarak kanının silinmesini engelleyen Tolon, Silivri Cezaevi'ne gönderilince duvar boyanarak Eruygur'un kan izleri de silindi.

 

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu "Ergenekon Davası'nın ek iddianamesinin yılbaşından önce hazır olamayacağı konusunda avukatlar bilgi edinirken, halen tutuklu sanıklarla ilgili olarak mahkemenin "tutuksuz yargılanma" taleplerini de önümüzdeki hafta ele alabileceği öğrenildi.

 

Haberin Devamı

17 basamaklı merdiven

 

Saygı Öztürk YAZIYOR

Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un birlikte kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin yatak odasına 17 basamakla çıkıldığı, alt katta salon, mutfak ve tuvaletin bulunduğunu belirten yetkililer, Eruygur'un düşerken merdiven ve duvarlara çarpması sonucu meydana gelen kanamaları sırasında, kan izlerinin de duvarlara sıçradığını söylediler.

 

Hurşit Tolon'un eşi Ayla Tolon, "Saat 07.00 civarında, eşim gürültüye uyanıyor. Merdivenlerin başına geldiğinde Şener Eruygur'u ayakları havada, kendinden geçmiş bir biçimde buluyor. Hiç vakit kaybetmeden infaz koruma memurlarına haber veriyor ve Şener Paşa hastaneye kaldırılıyor. Şener Paşa'nın düşme sırasında duvarlara sıçrayan kanını temizlemek, kanlı duvarları boyamak istiyorlar. Ancak Tolon paşa, bu kanın silinmesini, boyanmasını istemiyor. Şener Paşa'nın düşmesinden sonra onun da başına bir şeyler gelecek diye korktuk. Çünkü bir süre odada yalnız kaldı. Şimdi odayı paylaştığı kişiler var" dedi.

 

Haberin Devamı

Kilo kaybı sürüyor

 

Eşinin sağlıklı bir biçimde kilo kaybının sürdüğünü belirten Ayla Tolon, bazı gazetelerde, "Şener Eruygur'un merdivenden itildiği" yolundaki iddiaları son derece saçma bulduğunu belirtti ve şunları söyledi:

 

"Bu saçmanın ötesinde bir şey. Bunun maksatlı olarak çıkarıldığına bebek bile bilir. Odada iki kişiden başka kimse yok. Bu iddiayı ortaya atanların neyi amaçladığı da ortada. Bu şekilde yazılması terbiyesizlik, saçmalık."

 

Åžener Eruygur'un kızı Ayça Eruygur'da, babasının yüksek tansiyona baÄŸlı olarak beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırıldığını, babasının tansiyon hastası olduÄŸunu kaydetti, "cezaevi merdiveninden itildiÄŸine ihtimal vermediklerini" söyledi. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!