Şener Eruygur'un boğazında enfeksiyon oluştu

Güncelleme Tarihi:

Şener Eruygurun boğazında enfeksiyon oluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 17:39

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra konulduğu Kocaeli'deki Kandıra F Tipi Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, boğazındaki enfeksiyon nedeniyle bir ara ateşinin 38 dereceye kadar çıktığı bildirildi. Hastane Başhekimi Nazım Mutlu Şener, yapılan müdahale sonucunda enfeksiyonun giderildiğini, ateşin de normale düşürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Kocaeli Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren emekli Orgenaral Şener Eruygur'un sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Başhekimi Nazım Mutlu, şu anda hayati fonksiyonlarının normal olduğunu ve solunum desteği gerektiği için de 30 basınçlı oksijen verildiğini söyledi. Oksijen verildiği sırada boğazından hafif bir derecede enfeksiyon kaptığını söyleyen Başhekim Mutlu, “Derin nefes almasını sağlamak amacıyla bir süredir oksijen tedavisi uyguluyoruz. Daha önce 60 oksijen basıncı uyguluyorduk. Şimdi ise 30 oksijen basıncı veriyoruz. Oksijen verilmesi sırasında boğazına tüp takıldığı için o bölgeden hafif enfeksiyon kaptı. Enfeksiyon oluşan bölgeye müdahelede bulunarak enfeksiyonu etkisiz hale getirdik” dedi.

ATEŞİ YÜKSELDİ

Şener Eruygur'un öğlen saatlerinde ateşinin 38'e yükseldiğini söyleyen Başhekim Nazım Mutlu, “Yapılan işlemler sonrasında ateşi tekrar normal seviyesine indirildi. Şu an itibarıyla ateş ve tansiyon seviyesi normal düzeylerde seyrediyor” diye konuştu.

BEYİN TOMOĞRAFİSİ ÇEKİLDİ

Bu arada Şener Eruygur'un iki gün önce çekilen beyin tomografisi sonucunun normal olduğunu söyleyen Başhekim Mutlu şu bilgileri verdi:

“Cumartesi günü beyin tomoğrafisini çektik. Filmde olağan dışı bir durum gözükmüyor. Gayet normal. Sağ tarafındaki felç durumu devam ediyor. Hafif kolunu ve ellerini oynatıyor. Solunumu istenilen düzeye geldiğinde kendisini Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi altına almayı düşünüyoruz. Şu an itibarıyla yoğun bakım ünitesinde tedavisini sürdürüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!