Sendikalardan terörist saldırıya protesto

Güncelleme Tarihi:

Sendikalardan terörist saldırıya protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 12:49

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırı bazı sendikalar tarafından kınandı.

Haberin Devamı

TES-İŞ Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'deki terörist saldırı lanetlenerek, bu saldırının Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve huzuruna yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle birlikte, bu saldırıların üstesinde geleceğine olan inançlarının sonsuz olduğu vurgulandı.
Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenleri esefle ve nefretle kınadıklarını bildirdi.

Saldırıların, kardeşlik duygularını bozmaya asla muktedir olmayacağını belirten Gök, açıklamasında, “Ülkemizi kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan bu tahriklerin sonuçsuz bırakılması, ordusu devleti, iktidarı muhalefeti ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere hepimizin kutsal nitelikteki ortak görevi ve sorumluluğudur” ifadesine yer verdi.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada da , saldırı nefretle kınanırken, Türkiye'yi yönetenlerin artık; terörü barındıran, besleyen unsurlarla her türlü ilişkileri gözden geçirmesinin ülke birliği ve bütünlüğü açısından kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

“TÜRKİYE'NİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mursel Turbay yaptığı yazılı açıklamada, Şemdinli ve Elazığ'dan gelen kara haberlerin milletin yüreğini yaktığını dile getirerek, “demokratik açılım, demokratikleşme çabaları kalıcı demokrasi gibi ülkenin geleceğini ilgilendiren her önemli hadisenin önü bu tür iç gerilim ve terör olayları ile kesilmeye çalışılıyor. Yeni hedef, demokratikleşme ve açılımlar üzerinde etnik köken ayrımını yeniden harekete geçirmek ve bu sefer halk ile devleti karşı karşıya getirmektir” görüşüne yer verdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de yaptığı açıklamada, Şemdinli'deki saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Adıbelli, açıklamasında, “hükümet daha kapsamlı ve daha kararlı önlemleri bir an önce almalıdır. Muhalefetle de işbirliği yapılarak birlik ve bütünlük içinde terörü bertaraf etmenin yolları mutlaka aranıp bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!