Sendika üyelerinden Adliye bahçesinde eylem

Güncelleme Tarihi:

Sendika üyelerinden Adliye bahçesinde eylem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 15:32

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından başlatılan ‘Yargıda adalet, bağımsız, demokratik Türkiye’ adıyla Samsun'dan başlatılan yürüyüş, Kırıkkale'de sürdü. Adilye bahçesinde basın açıklaması yapan yaklaşık 50 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Millet Bulvarı girişi önünde yürüyüşü başlatan sendika üyeleri, Emniyet Müdürlüğü önünden devam ederek Adliye'ye ulaştı. Burada basın açıklaması yapan Sendika Genel Başkanı Osman Biçer, eşit işe eşit ücret mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Merkez- taşra ayrımı yapılmaksızın insanca yaşam ücreti istediklerini dile getiren Biçer, “5 Kasım 2008'de AKP il binalarına, 8 Kasım 2008'de Adalet Bakanlığı'na siyah çelenk koyacağız” dedi. Biçer, şunları söyledi:

“Kriz nedeniyle, kriz bahane edilerek işlerinden çıkartılan işçilerin giderek artmakta olan sayısı, her gün art arda kapanan işyeri sayısındaki artış, tarımı çökerten, tasfiye eden politikalar, işsizlik nedeniyle büyük kentlere doğru giderek artan göç dalgası, insanların giderek umutlarını bile kaybedişi, Başbakanın pembe Türkiye tabloları çizen söylemlerinin ne kadar gerçek dışı olduğunu kanıtlıyor. Başbakanın ‘Uluslararası kriz Türkiye'yi etkilemedi, etkilemeyecek’ söylemleri ise Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamalarla tekzip ediliyor. Bir yandan herkes sağlık hizmetlerinden faydalanacak denilirken, diğer yandan hastanelerde rehin kalanların, parası olmadığı için tedavi göremeyenlerin sayısı hızla artıyor. Eğitim, anayasamızda herkese ücretsiz olarak verilmesi gereken kamusal bir hizmet olarak tanımlanmışken, haraç parası, kayıt parası bulamadığı için çocuğunu okula gönderemeyen anne babaların sayısı hızla artıyor.”

Açıklamanın ardından gruptakiler hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra yürüyüşlerine devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!