Senaryo: Onları 3. kişi patlatmış

Güncelleme Tarihi:

Senaryo: Onları 3. kişi patlatmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 02:06

Ankara’nın kalbi Kızılay’daki bombalı saldırıda kullanılan otomobille ilgili kriminal incelemede, araçta çifte düzenek bulunduğu, ateşleme düzeneğinin birisinin araçta diğerinin ise uzaktan kumandalı olduğu ortaya çıktı. Bu tespit, saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve gözcülük yaptığı belirlenen üçüncü kişinin, aracı uzaktan kumandayla patlattığı ihtimalini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

ANKARA Kızılay’daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturmada önemli detaylara ulaşıldı. İncelemede, bombalı aracın kentte izlediği güzergahlardaki görüntüler incelendi. Aracın ön tarafında, eylemi düzenleyen Seher Çağla Demir’le birlikte Özgür Ünsal’ın oturduğu görüntülere ulaşıldı. Özgür Ünsal’ın terör örgütü PKK’nın kırsal kadrosuyla herhangi bir bağlantısı henüz tespit edilemedi. Demir ile Ünsal’ın saldırıdan 5 gün önce Ankara’da buluştuğu ve birlikte keşif yaptıkları kaydedildi.

UZAKTAN KUMANDAYLA MI?

Patlamada hurda yığınına dönen otomobilde kriminal inceleme yapıldı. Bombayı ateşlemek için biri araçta diğeri uzaktan kumandalı olmak üzere çifte düzenek oluşturulduğu tespit edildi. Aracın seyir halindeyken patladığı ortaya çıkarken, bu da aracın uzaktan kumandayla üçüncü kişi tarafından patlatılmış olma olasılığını gündeme getirdi. Saldırıda plastik patlayıcı RDX ve mazot kullandığı belirlendi. Saldırının şiddeti göz önüne alındığında ise patlayıcının 200 kiloya yakın olduğu değerlendirildi.
Yine görüntü incelemesinde Eskişehir yolunda benzin alan, Kızılay’da 2 tur atan aracın, Yenimahalle ve Kızılcahamam ilçesi girişinde de görüntüsüne ulaşıldı.

Haberin Devamı

SEVGİLİ İDDİASI

Bomba düzeneğinin Gaziantep veya Hatay’da oluşturulduğu, patlayıcının ise Ankara’da Yenimahalle Şaşmaz Sanayi ya da Kızılcahamam’da yüklenmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Saldırıyla ilgili 12 kişi gözaltına alınırken, 10 kişi ise aranıyor. PKK’ya yönelik yurt genelinde son 2 günde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 233 kişi gözaltına alındı, 31 kişi tutuklandı.

Savcılık dosyasına yansıyan bilgilere göre, saldırıyı yapan Seher Çağla Demir sevgilisi olduğu ileri sürülen ve saldırıyla ilgili üçüncü kişi olarak aranan V.K. ile birlikte 26 Şubat’ta Ankara’ya geldi. Demir ve V.K., Tekirdağ’dan tanıdıkları Özgür Ünsal’ın ailesiyle birlikte yaşadığı Öveçler semtindeki evinde kaldı. Üçlünün, araba ile dolaştıklarına ilişkin kayıtlara ulaşıldı. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Özgür Ünsal’ın annesi, Demir ve V.K.’yi sevgili olarak bildiklerini belirterek, “9 Mart’tan sonra üçünden bir daha haber alamadım” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIK: YPG’DE EĞİTİM ALDI

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Ankara’daki saldırının failinin 1992 doğumlu Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğunun belirlendiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, “Şahsın 2013 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye'ye geçtiği ve YPG terör örgütü içerisinde terör eğitimi aldığı tespit edilmiştir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!