Sen Nene Hatun’un torunusun direnişi bilirsin

Güncelleme Tarihi:

Sen Nene Hatun’un torunusun direnişi bilirsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 00:00

CHP’nin parti otobüsüyle düzenlenen destek ziyaretine Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile milletvekilleri Melda Onur, Hülya Güven, Ayşe Nedret Akova, Sakine Öz ve kadın kolları yöneticileri katıldı. Bağbaşı’nda dün konvoyla karşılanan gruptan bazı kadınlar gözyaşlarını tutamadı. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Tortum’un Bağbaşı Beldesi’nde HES direnişine katıldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 13 eylemci ile konuşmama cezası verilen 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya ile görüştü. “Suyumuzu sonuna kadar savunacağız” diyen Leyla’ya, Tarhan, “Sen Nene Hatun’un torunusun, direniş nedir bilirsin” dedi.

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ise şöyle konuştu: “Bugün HES bir enerji kaynağı üretirken, Bağbaşı’nda Tortum’da neleri alıp götürecek, etkisini görüşeceğiz. HES’ler sebzesi, meyvesi, yarını için binlerce ailenin güvencesini alıp götürecek. Özgürlükleri sağlayan anayasa sözleri ortadayken gencecik Leyla’nın iletişim hakkını engelleyen hukuksuz hukuk uygulamasını Türkiye’yle paylaşacağız. Özgürlük diyeceksin, ifade özgürlüğü diyeceksin, bir yandan genç bir kızın ağzına bant koyduracaksın.”

Tarhan: Oğlum dadaş

1991’de Erzurum’da avukatlık yapan Tarhan da, “Oğlumu bana armağan eden Erzurum’dur. Benim oğlum Dadaş’tır. Direnişin simgesi kadınlar var Erzurum’da. Onların torunlarıyız. Erzurum insanı halim selimdir. Ancak yeter ki damarına basılmasın. O zaman tozu dumana katabilir” dedi. Tarhan, çay bahçesinde verilen molada, eski komşularından 48 yaşındaki Ali Polat’la sohbet etti. CHP’li kadın milletvekilleri, ağaçlardan elma topladı.

Siirt’e taziye ziyareti

CHP’li kadın milletvekilleri, Batman’ın ardından Siirt’te PKK’lı teröristler tarafından sivil otomobile düzenlenen saldırıda ölen Zeynep Evin, Nergiz Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra da saldırıda yaralanan Nuran Evin’i hastanede ziyaret edip, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!