Roma sütununu apartman süsü yapanlarla mücadele eden öğretmen konuştu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 09:34

Antalya Kaleiçi’nde gün yüzüne çıkarılan Roma dönemine ait 2 bin yıllık Roma sütunlarının Şirin Yalı Mahallesi’ne taşınarak 3 katlı binanın girişine süs olarak koyulduğunu ortaya çıkardıktan sonra hakkında tazminat ve ceza davası açılan emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya’ya (66), Hürriyet TV’ye konuştu. Kaya, “Birilerinin Kaleiçi’nden sütunları götürüp evinin önüne süs unsuru koyması bana batıyor, rahatsız ediyor” dedi. Kaya'ya göre binlerce yıllık Korint sütunların üstüne saksı koyanlar bile var!

Haberin Devamı

ANTALYA Kaleiçi’nde 1996 yılında bulunan Roma dönemine ait 2 bin yıllık granit sütunların su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir tarafından Muratpaşa İlçesi Şirin Yalı Mahallesi’ne taşınarak 3 katlı binanın girişine süs olarak koyulduğunu tespit eden emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya’ya (66), Hürriyet TV’ye konuştu.

 ‘ARAŞTIRMA YAPTIM’

Yaşadıklarını Hürriyet muhabirine anlatan Kaya, “Tesadüfen geçtiğim sokakta 2 bin yıllık granit sütunların süs olarak evin önüne dikildiğini görünce inanamadım. Gidip eserleri inceledim. Ve hemen fotoğraflarını çektim. Araştırmam sonucu sütunların Kaleiçi’nden buraya taşındığını, 3 katlı evin girişine de ‘Sütunlu Konak’ yazıldığını gördüm” dedi.

Roma sütununu apartman süsü yapanlarla mücadele eden öğretmen konuştu

Haberin Devamı

 ‘SÜRECİ TAKİP EDİYORUM’

Yaşadıkları hürriyet.com.tr’de haber olduktan sonra birçok kişinin kendisini arayıp tebrik ettiğini kaydeden Kaya, “Antalya Müzesi o sütunların kaldırılacağını açıkladı. Ben de süreci bizzat takip ediyorum. O sütunların oraya izinli olarak konduğu söyleniyor. Öyle bile olsa 2 binlik sütunun süs yapılmasına kim izin verdiyse o da suçludur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!