Sen de mi Yorgo

Güncelleme Tarihi:

Sen de mi Yorgo
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 00:00

Yunanistan’ın Türkiye’de de iyi tanınan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun ailesi ve korumalarıyla biletsiz seyahat etmesine izin vermeyen kaptanın işinden olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Yunan basınına göre, yaz tatilinde Ege adalarında dolaşan Papandreu Sisam adasında Patmos adasına gitmek üzere ailesi ve korumalarıyla içinde 70 yolcunun bulunduğu “Erato” isimli deniz otobüsüne bindi. Kaptan Nikos Hacinakis önce “Ben Yunanistan’ı bu hallere düşüren Yorgo’nun şoförü olmam” diye tepki gösterdi. Ancak deniz otobüsünde diğer yolcuları düşünerek Sisam limanından hareket emri verdi.

Hareket öncesi yapılan kontrolde ise Papandreu, ailesi ve 5 korumasının biletsiz seyahat ettikleri anlaşıldı. Kaptan bu defa “Bilet almazlarsa tekne limanda kalır” dedi. Deniz otobüsünün sahibi firma muhtemelen Papandreu’dan gelen telefon üzerine kaptan Hacinakis’e “istifanı hazırla” mesajı yolladı.
Deniz otobüsü Patmos adası limanına yanaştığında başka bir kaptan Hacinakis’in yerini aldı.
Hacinakis “Yorgo’ya hizmet içimden gelmedi. Etik nedenlerle istifa ettim. Papandreu ile tekneden ayrılmadan önce gözgöze geldik. Bakışlarını öne eğdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!