Sen de gideceksin

Güncelleme Tarihi:

Sen de gideceksin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın, “Gerekirse savaşarak ölürüm” sözlerine sert yanıt verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan,  “Yönettiğin Müslüman kardeşine karşı mı savaşacaksın. Tanklarla, toplarla gelecek iktidar bir yere kadar. Gün gelecek sen de gideceksin” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ev sahipliğindeki 2’nci Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi’nde  konuşan Erdoğan şunları söyledi:

“Müslümanların Müslümanlar tarafından katledilmesi, Müslümanların, bizzat Müslümanlar tarafından aç ve açıkta bırakılması; kardeşlerin, din adına değil, kör ideolojiler, çıkarlar ve iktidar adına birbirlerine silah doğrultmaları kabul edebileceğimiz, tahammül edebileceğimiz bir yaklaşım asla olamaz.

Müslüman canlı bomba olmaz

Aslolan Şia mıdır, Sünnilik midir, yoksa aslolan İslam mıdır? Eğer İslam’dır diyorsak, o zaman böyle bir problem ortada kalmaz. Ama acımasızca Müslüman Müslümanı öldürüyor. Canlı bombalar görüyoruz Müslümanlar arasında. Müslüman olmayanların canlı bomba olmasını anlayabiliriz, ama bir Müslümanın, Müslüman kardeşine karşı canlı bomba olmasını anlayamayız. Çünkü onun bizim dinimizde kesinlikle yeri yoktur.
Hepimiz Filistin için seferber olmuşken, Filistin’de bölünmüşlük, parçalanmışlık görmek bize acı veriyor. Müslümanın müslümana zulmüne artık tahammül edemiyoruz. Artık bir tarafta Hamas, bir tarafta El Fetih görmek istemiyoruz. Biz Filistin’de sadece Filistinli’yi görmek istiyoruz. Bunu başarmak istiyoruz.
Birisi çıkıyor, ‘Ölene kadar savaşacağım’ diyor. Kime karşı savaşacaksın. Ülkendeki, yönettiğin Müslüman kardeşine karşı mı savaşacaksın? Kime karşı?  Suriye’de, haklarını isteyen, daha insanca bir yaşam talep edenlere karşı, tankların, topların, silahların ateşlenmesini asla ve asla insani görmüyoruz. Aynı kıbleye dönen, Allah’a ve onun peygamberine inanan insanların, bu şekilde öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil.
Bir lider olarak kendine inanıyorsan, güveniyorsan, sandıkları açarsın, herkes sandıklara yürür, o sandıklar seni iktidara getiriyorsa iktidar olursun. Ondan sonra o ülkeyi yönetirsin. Ama tanklarla, toplarla iktidar bir yere kadar. Gün gelecek sen de gideceksin. Çünkü o koltuklar baki değildir, geçicidir. Biz bunu çok söyledik.

Aile hukuku geliştirdik ama...

Çok söylememize rağmen, hatta ve hatta aile hukuku geliştirmemize rağmen, maalesef, anlamadı Suriye’nin Başkanı Beşar. Bir tarafına alıyor sarıklı bir hoca efendiyi, onunla poz veriyor. Kimi kandıracak? O ülkedeki saf Müslümanlar varsa onları kandıracak. Biz bu oyunlara gelecek miyiz? Biz de güzel bir söz var. (Yalnız bu tercümeyi iyi yapsınlar) ‘Dervişlik olaydı tac ile hırka / Biz dahi alırdık otuza, kırka’. Bizim dinimiz şekil dini değil. Tacı ve hırkayı giymekle kimse işi bitirmiyor. Aslolan bu inancımızı yaşamaktır.
Kalkıp yanına o şeyhi koy, tam bir barış dini olan İslam’ın men ettiği ne varsa onu yap. Tankla, topla git Müslümanları öldür. Böyle bir şeyi yapamazsın, buna hakkın yok. Ben zulüm ile abad olunmaz diyorum Zulüm hiçbir zaman payidar olmayacaktır. Zalimler kazanmayacaktır. Er veya geç mazlumlar kazanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Allah hakkın ve haklının yanındadır.”

Haberin Devamı

Besmeleyle başladı

Haberin Devamı

DOLMABAHÇE Sarayı Medhal Salonu’nda yapılan toplantının açılışında Beyoğlu Büyük Piyale Paşa Camisi imam hatibi İshak Danış tarafından Kuranı Kerim okundu. Zirveye, 46 Afrika ülkesinden 125 temsilci katıldı. Erdoğan, konuşmasına besmele çekerek ve konukları Arapça selamlayarak başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!