'Sen de başkasın nefret etme'

Güncelleme Tarihi:

Sen de başkasın nefret etme
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 00:00

60'ı aşkın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu “Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu”, İstiklal Caddesi'nde imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

“Sen de başkasın, nefret etme” sloganıyla yola çıkan kampanya çerçevesinde, nefret suçlarının önlenmesi için yasal düzenleme yapılması amacıyla İstiklal Caddesi'nde kurulan stantlarda vatandaşlardan imza toplanırken, aralarında dansçı Zeynep Tanbay'ın da bulunduğu sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de, nefret suçunun ne olduğu, kampanyanın amacı ve neden nefret suçuna karşı yasa çıkarılması gerektiğine ilişkin bilgilendirici broşürler dağıttı.

TİYATRO EKİBİ PROTESTOYA KATILDI / Foto Galeri

Etkinlik çerçevesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle aktivist tiyatro öğrencilerinden oluşan “Entegre Sokak Tiyatrosu” da nefret suçlarını konu alan bir performans gerçekleştirdi.


Kampanya sözcüsü Metin Algan, platformun kuruluşunun 26 Ocak 2012'de kamuoyuna duyurulduğunu, daha sonra konuya ilişkin Ankara'ya gidilerek TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve bazı siyasi parti temsilcileriyle görüşüldüğünü anlattı.

Haberin Devamı


Kampanya çerçevesinde 7 kişilik bir hukukçu ekibinin nefret suçlarına karşı yasa taslağı hazırladığını belirten Algan, taslağın tamamlanarak Ekim ayında TBMM'ye sunulmasının planlandığını kaydetti.


Algan, imza kampanyasının da değişik yerlerde kurulan stantlarda ve “imza.nefretme.org” adresli internet sitesinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!