'Sen Adana'nın Münevver'i olacaksın'

Güncelleme Tarihi:

Sen Adananın Münevveri olacaksın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 15:34

Adana’da eski erkek arkadaşı M.E. tarafından 28 yerinden bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürülen 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş’ın cenazesi toprağa verildi. Tabutuna kına gecelerinde gelinlerin başına örtülen kırmızı başörtüsü ile gelinlik konulan Anlaş’ın yakınları, katilin Tuğçe’yi, ‘Sen Adana’nın Münevver’i olacaksın’ diye tehdit etttiğini anlattı.

Haberin Devamı

TABUTUNA GELİNLİK ÖRTÜLDÜ

KATİL ZANLISI TUĞÇE'Yİ MARKETTE TEHDİT ETMİŞ

Kısa süre önce cezaevinden çıkan uyuşturucudan sabıkalı eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen ve 2 gün önce Seyhan Barajı kıyısında cesedi bulunan Tuğçe Anlaş’ın Dubai’de çalışan babası 49 yaşındaki Ergün Anlaş, dün gece Adana’ya ulaştı. Havalimanında karşılanan baba Anlaş’tan, daha önce kalp krizi geçirmesi nedeniyle kızının cinayet kurbanı olduğu gizlendi. Yakınları, Anlaş’ı “Domuz gribi aşısı vurdurman gerekiyor. Önce aşı yaptıracağız, sonra eve gideceğiz” diyerek daha önceden görüştükleri bir tıp merkezine götürdü. Sakinleştirici ve uyku verici iğne yaptırılan 2’si de kız 2 çocuk babası olan Anlaş eve ulaşmadan uykuya daldı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/liseli_tugce.jpg‘KAZADA ÖLDÜ’ DEDİLER
Bu sabah uyanıp, üzgün ve ağlayan yakınlarını gören baba Anlaş’a “Kızın trafik kazası geçirdi, ancak kurtaramadılar” açıklaması yapıldı. Adli Tıp Kurumu’na götürülen Anlaş, “Kızımı görmek istiyorum” diyerek morga geçti. Kızının cesedini görünce “Kızım, çiçeğim, bebeğim” diye ağlamaya başlayan talihsiz baba Tuğçe’nin yüzünü öpüp, sarıldı.

Haberin Devamı

İşlemlerin ardından alınan cenaze, önce babaevine götürüldü. Cinayet kurbanının annesi 44 yaşındaki Meryem Anlaş, babası Ergün Anlaş ve yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Tabuta kına gecesi gelin adaylarının başına örtülen kırmızı bir eşarp ile gelinlik konulduktan sonra cenaze Akkapı Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi. Tabutun üzerine bırakılan kırmızı eşarp, cenazenin mezara bırakılmasının ardından kefenin üzerine atılıp, daha sonra mezar kapatıldı.

TEHDİT EDİYORMUŞ
Cenazenin defni sırasında Tuğçe’nin babası Ergün ile kızkardeşi 17 yaşındaki Gizem Anlaş, sinir krizi geçirdi. Baba Anlaş’a sağlık ekibi müdahale ederken, baygınlık geçiren Gizem Anlaş zanlının tekrar birlikte olma isteği reddedildiği için “Sen Adana’nın Münevver’i olacaksın” diye ablasını tehdit ettiğini söyledi. Ablasının kendisine kayıp olduğu saatlerde cep telefonundan çektiği mesajın da katil zanlısı tarafından çekilmiş olabileceğini kaydeden Gizem Anlaş, “Telefonuma gönderilen mesajı ablam çekmemiştir. Bunu ancak katil zanlısı çekmiştir. Çünkü mesajda küfürler var. Ablamın böyle bir şey yapacağına inanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tuğçe Anlaş’ın amcasının kızı 18 yaşlarındaki Müge Anlaş da, kuzeninin katil zanlısı tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, “Tuğçe ile konuşurken, İstanbul’da Münevver Karabulut cinayetinden söz ediyordu. Bize, ‘Galiba benim sonum Münevver gibi olacak’ diyordu. Katil zanlısı da Münevver’in öldürülüşünü hatırlatıp, bu şekilde tehdit ediyormuş” diye konuştu.

CİNAYETTEN SONRA HIRSIZLIK İDDİASI
Öldürülen kızın dayısı Bünyamin Susuzer, katil zanlısının cinayet günü sabahında Tuğçe’nin annesini telefonla aradığını belirterek şunları söyledi:
“Yeğenimin öldürüldüğü gecenin sabahı katil zanlısı kızkardeşimin evini aramış. Meryem’e ‘Tuğçe’ye ulaşamıyorum. Haberiniz var mı, nerede?’ demiş. Bu şekilde kendisinin yapmadığını ispat etmeye çalışıyormuş. Ancak, kızkardeşim bir süre sonra evin önünde katil zanlısını görmüş. Daha sonra Tuğçe’nin kaybolduğunu bildirmek için karakola gittiğinde eve giren bir hırsız, evdeki 2 bin 700 doları ve bazı özel eşyaları çalmış. Biz hırsızlıkla ilgili olarak da katil zanlısından şüpheleniyoruz.”

Haberin Devamı

Öldürülen kızın anneannesi Semiha Susuzer de “Münevver’i parçalayan Cem gibi kızımı parçalamış. Ona nasıl kıymış? O Cem’e nasıl bir kemik testi yapıldıysa, buna da yapsınlar. 17 yaşında diyorlar. Böyle bir şey mümkün mü? İnşallah en ağır cezayı verirler. Ölüsü çıkar cezaevinden” diye beddua etti.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Zanlı M. E. ile kurbanı Tuğçe Anlaş’ın 25 Kasım’da birlikte iken görüntüsü de ortaya çıktı. Bu görüntüden zanlının bir markette kasiyer olarak çalışan Tuğçe Anlaş’ı işyerinde tehdit ettiği anlaşıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde markete giren M.E. alışveriş yapıp o an kasada bulunan işyeri sahibine parayı uzatırken, Tuğçe Anlaş onu görmemek için yüzünü kapatıyor. Paranın üzerini aldıktan sonra Tuğçe Anlaş’a, ‘Çok konuşuyorsun’ dediği belirtilen M.E. daha sonra marketten ayrılıyor.

Haberin Devamı

BABASI 35 GÜN ÖNCE YAŞINI BÜYÜTMÜŞ
Cinayetten yaklaşık 10 gün önce Tuğçe Anlaş’ı döverek, öldürmekle tehdit ettiği öne sürülen katil zanlısının babası Yusuf E.'nin öldürülen kızın kendisiyle görüşen yakınlarına, “Benim artık öyle bir evladım yok. İnşallah cezaevinden ölüsü çıkar” dediği iddia edildi. Baba Yusuf E.'nin eşinden boşandığı, boşanma sonrası kendisine velayeti verilen oğlu M.E.'nin velayetini düşürmek üzere yaşının büyütülmesi için 8 Eylül’de mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Oğlunun doğumuyla ilgili doktor raporuyla başvuran babanın talebini değerlendiren Adana 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 27 Ekim’de verdiği kararda, 25 Mart 1993 doğumlu olan M.E.'nin doğum tarihinin 25 Mart 1991 olarak düzeltilmesine karar verdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

YAŞ İNDİRİMİNDEN YARARLANAMAYACAK
18- 20 yaş arasında gözüken ve cinayetten 35 gün önce yaşı büyütülen zanlının, bu durumdan yargılama süresince olumsuz etkilenebileceği belirtildi. Yapılan soruşturma sonrası, TCK’nın 81’inci maddesine göre müebbet, cinayetin tasarlanarak işlendiği değerlendirildiğinde ise TCK’nın 82’nci maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılabileceği kaydedilen zanlı, mahkemenin kararıyla 18 yaşını doldurduğu için yaş indiriminden yararlanamayacak. Yaşındaki düzeltmeyle, 18 yaşını doldurup, 19 yaşından 8 ay gün alan zanlı M.E. için, TCK’nın ‘Yaş küçüklüğü’ne dair düzenlemeyi öngören 31’inci maddesi uygulanamayacak.

BİLGİSAYARINI GÖREMEDİ
Öldürülen kızın Dubai’de çalışan babası Ergün Anlaş'ın kızının ölümünden habersiz çalıştığı şirket tarafından bir bahane söylenip, Türkiye’ye acil olarak izne gönderildiği belirtildi. Tuğçe’nin istediği dizüstü bilgisayarı da yanında getiren baba Anlaş, bilgisayarı bavulundan çıkaramadı. Bilgisayarın bulunduğu bavul, Tuğçe’nin odasına konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!