Åžemdinli'deki ÅŸehidin ateÅŸi Kayseri'ye düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlideki şehidin ateşi Kayseriye düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 10:25

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsal kesiminde teröristlerce şehit edilen Piyade Er Mustafa Bulut, Kayseri'de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit er Mustafa Bulut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, Tarihi Hunat Camisine getirildi. Bu sırada baba Ömer Osman ile anne Esma Bulut, oğullarının tabutuna yaklaşarak, gözyaşı döktü. Sıcağın da etkisiyle şehidin yakınları baygınlık geçirdi. Hunat camisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Türk bayrağı açan bir grup genç 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganı attı. Camideki törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Partili Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya geldi. Şehit yakınlarına başsağlığı diledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Pınarbaşı İlçesi'nden gelerek cenaze törenine katıldı.

  Â

Haberin Devamı
Şehit ateşi Kayseri'ye düştü / Foto Galeri 

Bu sırada, şehit erin arkadaşı olduğunu söyleyen bir genç de MHP liderine, "Hangi yüzle cenazeye geliyorsunuz. Öcalan'ı asmadınız" dedi. Daha sonra da, "Şehit babanın yanına bir git. Buraya gelmeyin, şehit babasının yanına gidin" diye bağırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin eller üzerindeki tabutu top arabasına konularak Kartal semtindeki Garnizon Şehitliğine götürüldü. Buradaki törene Milli Savunma Bakanı Yılmaz da katılarak, fenalaştığı için camiden şehitliğe ambulansla getirilen şehit babası Ömer Osman Bulut'u teselli ederek, yeniden başsağlığı diledi.

ÅžEHÄ°DÄ°N BABA OCAÄžINA ATEÅž DÜŞTÃœ / WEB TVÂ

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!