Åžemdinli'de büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide büyük operasyon
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:19

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde dün PKK'lılarla sağlanan sıcak temastan sonra çıkan çatışma sürüyor. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon da genişliyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 bin asker, korucu ve özel harekat polisi bölgeyi abluka altına aldı. Sınır birliklerinden ve havadan PKK'lıların kaçabileceği bölgelere bomba yağdırılıyor.

Şemdinli-Derecik karayolu üzerindeki Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında yol kesip propaganda yapan PKK'lıların takibi sonrası sıcak temas sağlanmasıyla çıkan çatışma sürüyor. Bölgede güvenlik güçleri operasyonları genişletirken, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve Şemdinli 3. Dağ ve Komando Taburu'na bağlı sınırdaki topçu birliklerden çatışmanın yaşandığı bölgelere obüs atışları yapılıyor. Bölge ayrıca Kobra helikopterleriyle de bombalanıyor. Yüksekova ve Şemdinli'den Sikorsky helikopterlerle de PKK'lıların kaçabileceği bölgelere özel eğitimli komandolar indiriliyor. Yaklaşık 2 bin asker, korucu ve özel harekat polisi tarafından abluka altına alınan bölgeden yoğun ateş sesi duyuluyor.

Haberin Devamı

DERECÄ°K YOLU ULAÅžIMA KAPANDIÂ

Bu arada yoğun çatışma ve operasyonlar nedeniyle Şemdinli-Derecik karayolu trafiğe kapandı. Çatışmanın yaşandığı bölgede zırhlı araçlar yolu kapatarak gelen vatandaşları geri gönderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!