Şemdinli sanığı Çavuş adliyede

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli sanığı Çavuş adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 11:01

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylarda tutuklanan Uzman Çavuş Tanju Çavuş, Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya katılmak üzere geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Hakkari'de 9 Kasım 2005 tarihinde, bir kitapevine el bombası atılmasıyla başlayan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sırasında, kalabalığın üzerine ateş açarak Ali Yılmaz'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Uzman Çavuş Tanju Çavuş, tutuklu bulunduğu Van Kapalı Cezaevi'nden sabah saatlerinde asker nezaretinde geniş güvenlik önlemi altında alındı. Tanju Çavuş, Hakkari Adliyesi'ne saat 09.50 sıralarında getirildi.
Adliye çevresinde Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Duruşma, Mahkeme Başkanı Refik Sarıoğlu ile Hakimler Uğur Baştugan, Yeter Sibel Turan ile Savcı Metin Beyhan tarafından yürütülecek.

“Meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle bir kişiyi öldürmek, silahla beş kişiyi yaralamak” suçlamasıyla yargılanacak olan Çavuş'un, yeni TCK'nın 86/2, 86/3-e, 81, 27/1 ile 53, 54/1, 63. maddeleri kapsamında cezalandırılması isteniyor. Çavuş, 9 Kasım 2005 tarihinde, Umut Kitapevi'ne el bombası atılmasını ve bir kişinin yaşamını yitirmesini protesto eden kalabalığın üzerine açtığı ateş sonucunda Ali Yılmaz'ın ölümüne ve 5 kişinin yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!