Şemdinli davası PKK’nın komplosu

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli davası PKK’nın komplosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

Şemdinli davasında ikinci kez 39’ar yıl hapis cezası alan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve Veysel Ateş’in avukatları, Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’ndeki dünkü temyiz duruşmasında Hakkâri’deki PKK-BDP buluşmasının fotoğraf ve görüntülerini heyete sunarak savunma yaptılar.

Haberin Devamı

Sanık avukatı Vedat Gülşen, “Şemdinli davası, PKK’nın komplosu. Devletin kurumu devletin kurumuna güvenmiyor. İnşallah bugünleri de aramayız. Büyük vebal altındasınız, ona göre karar verin” dedi. Şemdinli’de bombanın atıldığı Umut Kitabevi’nin sahibi Seferi Yılmaz’ın, PKK-BDP buluşmasını ayarladığını savunan ve fotoğrafları heyete gösteren Gülşen ve diğer sanık avukatlarının savunmaları özetle şöyle:

AİHM’nin kriterleriyle olmaz

 “Seferi Yılmaz, PKK üyeliğinden 15 yıl hapis almış, örgüte haraç ve adam toplayan biri. Dağdaki buluşmada Aysel Tuğluk’un yanındaki kişidir. Kucaklaşmayı sağlayan da PKK’nın Şemdinli sorumlusu Seferi Yılmaz’dır. Artık vatan tehlikededir. Canımız tehlikedeyken AİHM kriterleriyle ölçü yapmamız mümkün mü? Hâkim-savcıların sanki çatışmanın içindeymiş gibi karar vermesi gerekir. Mahkeme kararında ‘Hayatın normal akışına uygun değildir’ diyor. Şemdinli’de hayatın normal akışı mı var? ”

Avukat Yurdakan Yıldız: “Yargılamanın ardından TSK çok tedirgin oldu. Orada görev yapan Ali, 40 yıl ceza aldı. Keşke idam kalkmasaydı da olay 2-3 yıl sonra unutulsaydı. Ama istihbaratçılar orada 40 yıl boyunca tutulacağını hatırlayarak görev yapamayacaklar. Dava bölgeden istihbaratı bitirdi. Hiçbir istihbaratçı 2005’ten sonra halkın içine girerek istihbarat çalışması yapmıyor, çünkü herkes böyle bir komplonun yapılabileceğini biliyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!