Selvi Boylum Al Yazmalım filminin yönetmeni kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin yönetmeni kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 17:00

Başrollerinde Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı, kamyon şoförü İlyas ve Asya'nın aşkını anlatan Selvi Boylum Al Yazmalım filmi gerek konusu gerekse replikleriyle hafızalara kazındı. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılan Selvi Boylum Al Yazmalım, 1977 tarihli bir filmdir. Peki, Selvi Boylum Al Yazmalım filminin yönetmeni kimdir?

Haberin Devamı

Selvi Boylum Al Yazmalım, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli film. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılmaktadır. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

KONUSU

Kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır), İstanbul'dan Asya'nın (Türkân Şoray) kaldığı köye gelir. Birbirlerine aşık olup evlenirler. Çocuklarının adını Samet koyarlar. İlyas, kamyoncu olduğu için sık sık yollara çıkar ve Asya, Samet'le yalnız kalır.

Bir gün yine yola çıkan İlyas, eve dönmez ve Asya yı bir sekreter ile aldatır. Asya bunu pencerede görür ve İlyas'tan kaçar.
İşleri bozulan İlyas, Asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek Asya’yı terk eder. Asya, bu acıya dayanamaz ve oğluyla birlikte yollara düşer. Yolda Cemşit (Ahmet Mekin) adında bir adamla karşılaşırlar. Cemşit onlara kol kanat gerer. Birlikte yaşamaya başlarlar. Bir gün İlyas karşılarına çıkar. Asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Ve "sevgi emektir" diyerek kendisine ve çocuğuna emek veren Cemşit'i seçer.

 

BAKMADAN GEÇME!