Selim İleri’ye sürpriz gece

Güncelleme Tarihi:

Selim İleri’ye sürpriz gece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 00:00

Haberin Devamı

Ünlü yazar Selim İleri için önceki akşam Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir gece düzenlendi. “Şimdi seni konuşuyorduk Selim İleri” adlı geceye İleri’nin Türkan Şoray ve Sezen Aksu’nun da aralarında bulunduğu dostları katıldı.

EDEBİYAT yaşamında 43 yılı geride bırakan ünlü yazar Selim İleri, sanatçı dostlarının ve sevenlerinin katıldığı özel bir gece ile anıldı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede, sanatçı dostları İleri’yi yalnız bırakmadı. “Şimdi seni konuşuyorduk Selim İleri” adı altında gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu ise Levent Tülek ve Pelinsu Pir yaptı.
İleri’yi bu özel gecesinde yalnız bırakmayan ünlü oyuncu Türkan Şoray, sahneye çıkarak usta yazar hakkında duygu ve düşüncelerini ifade ederken, hayli duygusal anlar yaşadı. İleri’nin çok yakın dostu, hatta dosttan daha öte olduklarını belirten Şoray; “Biz ikimiz sık sık bir araya gelip, konuşarak filmler çekeriz, senaryolar yazarız. Kurulmamış rüyalar kurarız kendi dünyamızda. Birçok şeyimizi paylaşırız. Selim İleri çok farklı bir insan. Onunla dost olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. İyi ki varsın Selim İleri, iyi ki bu gece ve her zaman birlikteyiz” şeklinde konuştu.
Aksu iki şarkı söyledi
Gecede bir başka sürpriz ise Sezen Aksu’dan geldi. Hiç beklenmedik bir anda sahneye çıkıp İleri için iki parça seslendirdi. Usta edebiyatçı ile dost olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksu, “Selim İleri’yi sevmemin baska bir sebebi daha var. Kızım Selin Tunç dizilerde senaristlik yapıyor. Selim İleri de kızımın ilk hocası olduğu için onu ayrı seviyorum” dedi.

Atıf Yılmaz anıldı

Haberin Devamı

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden biri olan Atıf Yılmaz, ölümünün 4’üncü yılında anıldı. Küçükçekmece Belediyesi ve Atıf Yılmaz Sinema Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği anma programına Deniz Türkali, Türkan Şoray, Hale Soygazi, Hakan Altıner, Fikret Toksöz, Zeynep Casalini gibi isimler katıldı. Atıf Yılmaz için, “En yakınımdı” diyen Türkan Şoray, “Birlikte çok güzel şeyler yaşadık. Sinemacı kişiliğinin dışında dostumdu. Bana sinemayı sevdiren,sinemaya aşık eden insanların başında geliyor” dedi.  ? Simge USTA

Haberin Devamı

13 gün çalıştılar, dilek için hıdrellez objeleri tasarladılar

İSTANBUL’UN Fatih İlçesi’ndeki Ahırkapı Parkı’nda dün düzenlenen hıdrellez kutlamalarına iki üniversiteden iç mimari öğrencileri özel tasarımlarıyla katkıda bulundu. Beş öğretim üyesi ve 50 öğrencinin tasarlayıp hazırladığı adak kutuları, yükseklikleri iki metreyi aşan dilek ağaçları, içine girilip fotoğraf çektirilen tavus kuşları kutlamalar boyunca ilgi çekti. Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Tansel’in başkanlığında, Haliç ve Mimar Sinan Üniversiteleri’nin İç Mimarlık Bölümü üç ve dördüncü sınıf öğrencileri, hıdrellezin dilek ve adak temaları üzerine özgür doğaçlama yoluyla oluşturdukları tasarımlar için 13 gün çalıştı. Ahırkapı Parkı’na kurulan dev çadırda ahşap, cam, gazete kağıdı, tutkal, pleksiglas kullanarak üç boyutlu 50 eser yapıldı. Dün şenlik öncesinde tasarımlarına son şeklini veren öğrenciler, Ahırkapı Parkı’na tasarımlarını yerleştirdi. Tasarımlar şenlik sonrasında Armada Otel tarafından korumaya alınacak. Özlem GÖK

FATMA’NIN NiYET BALIKLARI

Haberin Devamı

Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Fatma Karaoğlu (24) Hızır ve İlyas’tan ilham alarak bir tekne yarattı. Teknenin çevresinde deniz alanı oluşturup, üzerine niyet yazılan balıkları bu bölgeye yerleştirdi. Niyet balıklarını ziyaretçiler oltayla tuttu. Eseri hazırlarken ahşap, ip ve tutkal kullanıldı, yapım aşaması 10 gün sürdü.

Karun Hazinesi davasına devam edildi

UŞAK Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu’nun sahtesiyle değiştirildiği iddiası ile 4 yıl önce tutuklanan eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Mayıs’ta verdiği tahliye kararının ardından dünkü duruşmaya ilk kez tutuksuz olarak katıldı. Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin verdiği kararla, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu’na Muhalefet ve Görevi İhmal suçundan yeniden yargıç karşısına tutuksuz olarak çıkan Akbıyıkoğlu, mahkemede sessiz kalmayı tercih etti, savunma yapmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına duruşmaya Hazine Avukatı olarak katılan Günnur Dalkılıç, Akbıyıkoğlu’nun tahliye kararını kabul etmediklerini belirterek, yeniden tutuklama kararı verilmesini talep etti. Avukat Dalkılıç’ın bu talebi Uşak Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından reddedildi. Duruşma, 9 Haziran 2010 tarihine ertelendi.
? Yavuz KUŞDEMİR / DHA

Bu tablo 106.4 milyon dolar

Haberin Devamı

ABD’nin New York kentinde yapılan bir açık artırmada, İspanyol ressam Pablo Picasso’nun 1932 yılında yaptığı bir tablonun rekor fiyata satıldığı bildirildi. “Heykeltıraşın Platosunda Çıplak” adlı tablo, Christie’de dün akşam düzenlenen müzayedede 106,4 milyon dolara satıldı. Bu rakamın şimdiye kadar bir Picasso tablosuna ödenen en yüksek fiyat olduğu belirtiliyor.
Picasso tablosu satışındaki bir önceki rekor, 1905 yapımı “Pipolu Çocuk” adlı tabloya ait. Eser 2004 yılında 104,1 milyon dolara satılmıştı. Geçen şubat ayından bu yana, sanat eseri satışındaki dünya rekoru, İtalyan heykeltıraş Alberto Giacometti’nin Londra’da 104,3 milyon dolara satılan “Yürüyen Adam” adlı heykelindi. Alıcısının kimliği açıklanmayan “Heykeltıraşın Platosunda Çıplak” adlı Picasso tablosu, geçen kasım ayında ölen Los Angelesli Frances Lasker Brody adlı bir hayırseverin koleksiyonuna ait. ? A.A

Haberin Devamı

Yunus Nadi Ödülleri’nin sahipleri belirlendi

BU yıl 64’üncü kez verilen Yunus Nadi Ödülleri’ni kazanan isimler belli oldu. Ödüller, Cumhuriyet Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü olan 7 Mayıs’ta (yarın), Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verilecek. Sosyal Bilimler Araştırması dalındaki ödüle “Mimar Kemalettin” adlı 3 ciltlik araştırmanın editörleri Prof. Dr. Afife Batur, Prof. Dr. Yıldırım Yavuz ve Doç. Dr. Ali Cengizkan değer görülürken roman dalındaki ödül ise “Faili Meçhul Öfke” adlı yapıtı ile Adnan Gerger’in oldu. Yekta Kopan “Bir Baktım Yoksun” ve Ayşegül Çelik “Kağıt Gemiler” adlı yapıtlarıyla öykü ödülünü paylaşırken şiir ödülü “Türkülerde Gezer Adları” yapıtı ile Metin Demirtaş’a verildi. Karikatür dalında ödülünün Ahmet Öztürklevent ve Muammer Olcay arasında paylaştırıldığı yarışmada fotoğraf dalında da ödülü Sezgin Güvel ve Cem Turgay paylaştı.

Altın Koza’ya rekor başvuru

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Haziran tarihleri arasında sinemaseverlere buluşmaya hazırlanan 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışmalı bölümlerine, 500’e yakın film başvurdu.
Festival, kapsamında gerçekleştirilecek ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’, ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’ ve ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’na rekor düzeyde başvuru yapıldı.
Festivalde son bir yıl içinde üretilen Türk filmlerinin Altın Koza ödüllerine sahip olmak için yarışacağı ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 40 film başvurdu. Bunlardan 9’unun yapım aşaması henüz tamamlanmış filmler olması dikkat çekti. Seçici kurulun ön değerlendirmesinin ardından başvuru yapan filmlerden 12’si, yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Ön elemeyi geçen filmler, 9 Mayıs 2010 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak. ? ANKA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!